Broere gaat door: ‘Ik word alleen maar fitter’

Ereklasse

Marc Broere werd vorige week verkozen tot Beste Speler van de Korfbal League van het seizoen 2016-2017. Hij haalde met Blauw-Wit verrassend de finale van de Korfbal League en stond lang bovenaan de topscorerlijst. Voor Broere kwam de uitverkiezing dus niet totaal uit de lucht vallen. “Ik ben dit jaar belangrijk geweest voor het team en ik denk dat iedereen het mij ook gunden.”

Voor Broere was het een eer dat hij de prijs in ontvangst heeft mogen nemen. “Het is natuurlijk mooi om erkenning te krijgen voor je prestaties. Vooraf wist ik dat de andere genomineerden Richard Kunst en Mick Snel ook een goed seizoen hadden gedraaid, maar ook wel wisselvallig waren. Vooraf dacht ik daarom wel dat de kans er was dat ik de prijs zou winnen. Daarnaast is het denk ik een prijs die gebaseerd is op het feit dat ik op deze leeftijd nog in de top speel. Ik denk dat mede daarom mijn collega-spelers het mij gunden.”

“Ik weet overigens niet of dit mijn beste jaar was uit mijn carrière. In het jaar 2011-2012 meen ik dat ik topscorer was, maar toen was ik nog een echte puntspeler. Ik ben nu veel allrounder gaan spelen en ik ben nu daardoor belangrijker voor de ploeg. Maar dit seizoen komt zeker in de top-3 van beste seizoenen.”

Nooit Oranje
Dat Broere nooit geselecteerd werd voor Oranje, vreet niet aan de routinier. “Ik krijg die vraag heel erg vaak. Helemaal na mijn uitverkiezing van vorige week. Er is een tijd geweest dat ik wel in aanmerking kwam voor een plek in Oranje, toen Jan Sjouke van den Bos nog bondscoach was. Maar hij vond toen dat ik teveel een aanvallende speler was. Tenminste, dat was volgens mij de uitleg die hij toen gaf. Ik weet niet wat ik gemist heb met Oranje natuurlijk, maar ik weet ook niet of ik alles had combineren als ik nóg meer voor korfbal had moeten doen. Het is natuurlijk mooi om voor Oranje gevraagd te worden, maar dat het nooit gebeurd is, knaagt niet aan me. Dat Wim Scholtmeijer nu voor jeugdige spelers kiest, snap ik dan ook volledig. Zij hebben de toekomst. Ik heb me altijd volledig gefocust op korfbal in clubverband en ik heb een geweldige carrière gehad en die heb ik nog steeds.”

Toch door
Broere twijfelde na de deceptie tegen DOS’46 of hij nog doorwilde met korfbal op het hoogste niveau. “Maar na de wedstijden tegen TOP/Quoratio en LDODK/Rinsma Fashion had ik de smaak al weer te pakken en wilde ik eigenlijk al door. Toen ook nog de geweldige play-offs tegen PKC/SWKGroep erachteraan kwamen, wist ik het zeker: ik ga door. Het heeft ook geholpen dat ik nog steeds super fit ben en dat ik dit seizoen geen pijntjes heb gehad. Sterker nog: ik ben eigenlijk nog fitter dan vorig jaar. Wat dat betreft word ik dus alleen nog maar fitter. Door die redenen zag ik gewoon geen reden om te stoppen met korfbal op het hoogste niveau. Als ik nu zou stoppen, zou ik absoluut spijt krijgen.”

“Op het veld is het wel even andere koek. Alles is veel minder serieus en we trainen een stuk minder. Daarnaast is het ook het einde van een heel lang seizoen en is het eigenlijk alleen bijhouden wat je tot nu toe hebt opgebouwd. Het veld heb ik altijd minder gevonden, maar als we nu de kruisfinales halen, zullen we weer meer gaan trainen en er volledig voor gaan. Het is toch een prijs en die willen we gewoon pakken. De wedstrijd tegen Oranje Wit van afgelopen weekend was wel een doorn in het oog voor ons. We speelden echt een dramatische wedstrijd en we mogen van geluk spreken dat we nog gewonnen hebben. Het is lekker om zondag tegen een Korfbal Leagueploeg als Fortuna/Delta Logistiek te spelen en te laten zien dat we veel beter kunnen. Daarnaast kunnen we Fortuna ook op een flinke achterstand zetten en dan komen de kruisfinales wel heel dichtbij.”

Datum: 11 mei 2017 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.