Brunt: ‘Plek vier voor DVO vond ik hoog ingezet’

Korfbal League1

Bij DVO/Accountor gaat het niet van een leien dakje. Ook voor Dennis Brunt verloopt het seizoen tegenvallend. Dat terwijl de 23-jarige rebounder vorig jaar sterk speelde.

"Ik had meer van mezelf verwacht. Ik haal niet het niveau van afgelopen seizoen", zegt Brunt. "Het is allemaal niet constant genoeg." Belangrijke oorzaak is zijn drukke studie en bijbehorende stage, zo geeft hij zelf aan.

Brunt zit in het derde jaar van de ALO aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. "Het vraagt veel energie. Ik loop twee dagen in de week stage in het Cluster 4 onderwijs waarbij ik werk met moeilijk opvoedbare jongeren. Ik merk dat ik vaak moe ben en dan is het lastig om op trainen en zaterdags het beste van mezelf te laten zien."

Brunt knokte zich een jaar geleden in het eerste van DVO nadat hij was teruggekeerd van Dalto/BNApp.nl. Hij begon in twee, maar kreeg later zijn plekje in het vlaggenschip van de Bennekommers.

"Het was een prachtig jaar. Ik werkte me langzaam in het eerste en bewees het ongelijk van de trainers. Ik speelde bijna alle wedstrijden en ging het telkens beter, ook met het team zelf. Uiteindelijk handhaafden we ons in de laatste wedstrijd tegen Blauw-Wit. Dat was fantastisch."

Negende plaats
DVO dreigt dit seizoen in hetzelfde schuitje terecht te komen. De formatie van coach Gerald Aukes heeft na vijf wedstrijden maar één schamel puntje. DVO staat negende in de Korfbal League, net boven hekkensluiter AW.DTV.

"Eigenlijk vind ik dat we onszelf tekort doen. Tegen KZ/Hiltex (18-27, red.) en DOS'46 (22-18, red.) zijn we twee keer ontzettend door de ondergrens gezakt”, aldus Brunt. "We kunnen veel beter. Momenteel is het zoeken hoe het beter moet. Vorige week tegen TOP/Quoratio (24-23, red.) hebben we klasse gespeeld en verloren we maar net. We komen eraan. Hopelijk komen de punten op tijd."

Zorgen maakt Brunt zich niet over de huidige situatie. Duidelijk is wel dat DVO is afgehaakt voor plek vier, waar ze in Bennekom vooraf op mikten. "Dat vond ik sowieso heel hoog ingezet. Natuurlijk moet je ambities hebben. En als je zelf een fantastisch seizoen draait en concurrenten een mindere, kan het maar zo. Ik denk dat we als groep de tijd moeten nemen om ons te ontwikkelen. Dan komen we er vanzelf. Wanneer we dit seizoen kampioen van het rechterrijtje worden, hebben we het alsnog goed gedaan."

Datum: 17 december 2016 uur