Chinees Taipei wint AOKC

Korfbal

In het Japanse Saitama werd afgelopen week het Asia Oceania Korfball Championship 2018 afgewerkt. Chinees Taipei was in de finale te sterk voor het China van coach Ben Crum (22-13). Opnieuw eremetaal dus voor Chinees Taipei, dat vorig jaar op de World Games het zilver wist te veroveren. Bij Chinees Taipei speelden Ricky Wu en Wen-Lin, die beiden Korfbal League-ervaring hebben.

Het brons in Japan was voor Australië, dat afrekende met Hongkong (18-17).

Japan en Nieuw-Zeeland
Naast de vier reeds genoemde landen plaatsten Japan en Nieuw-Zeeland zich voor het eerst in de historie voor het WK. Een unieke prestatie dus van onder andere Manon Wiegerink en Youri Borrink, de Nederlandse coaches van Nieuw-Zeeland.

Macau, dat zevende werd, werd dit toernooi gecoacht door Atte van Haastrecht. Dan-Lin Huang, twee seizoenen geleden uitkomend voor DVO/Accountor, is inmiddels IKF-scheidsrechter en was in die rol op dit toernooi actief.

WK en EK
Het WK wordt volgend jaar augustus in Durban (Zuid-Afrika) gespeeld. Voor het eerst zullen er op het WK twintig landen actief zijn. TeamNL Korfbal wacht in oktober het EK in Friesland (13-21 oktober), waaraan zestien landen deelnemen. De beste tien landen van het EK plaatsen zich voor het WK.

De kaartverkoop voor het EK start begin september. Meer informatie verschijnt spoedig op thisiskorfball.com.

Meer informatie over het AOKC vind je op de website van de IKF.

Foto: Chinese Taipei Korfball Association

Datum: 6 augustus 2018 - 14:27 uur