Cordus: ‘Niet gewend dat we zo slecht schoten’

Korfbal League1

KZ/Hiltex wil zich zaterdag tegen DSC herstellen van de domper tegen LDODK/Rinsma Fashion. De nederlaag (16-23) tegen de concurrent om plek vier is hard aangekomen in Koog aan de Zaan. Vooral ook omdat de seizoensstart naar behoren was.

De huidige nummer vijf boekte in de eerste twee wedstrijden prima zeges op DVO/Accountor (18-27) en DOS'46 (32-27). "Doordeweeks kregen we TOP/Quoratio. Die nederlaag (28-17, red.) was niet heel ernstig, want daar hadden we niet op ingezet", blikt Esther Cordus terug. "Tegen LDODK was het gewoon slecht. Zonde."

Cordus, kersvers Tulip, zag KZ tegen de Friezen met weinig energie spelen. "Dat is niet hoe we onze eerste wedstrijd in eigen huis tegen DOS'46 speelden. Daar zit een behoorlijk verschil tussen. Het was veel te mat. LDODK is misschien een betere tegenstander die meer druk geeft, maar dat mag niet de reden zijn dat we door het ijs zakken."

De 22-jarige jeugdinternational vindt het moeilijk een verklaring te vinden voor de inzinking. In de laatste twee wedstrijden kwamen de Koogers niet boven de twintig doelpunten. "Het schotpercentage was wel heel dramatisch. Normaal zijn wij een ploeg die een redelijk percentage haalt. Tegen LDODK hebben we wel honderd pogingen gehad. Dat we zo slecht schoten ben ik niet gewend."

DSC
In Koog aan de Zaan is de nederlaag geanalyseerd en gaat KZ vandaag op bezoek in Eindhoven bij DSC. "Het wordt lastig. DSC gaat het ons niet makkelijk maken. Zij hebben netjes gewonnen van AW/DTV.  De neuzen staan weer dezelfde kant op en we moeten zorgen dat we met dezelfde energie gaan spelen als tegen DVO en DOS'46. Dat hebben we nodig." Dat André Kuipers dit seizoen de scepter zwaait bij DSC geeft het duel een speciaal tintje. In zijn laatste jaren als topkorfballer droeg Kuipers het shirt van KZ. "Dat is alleen maar leuk. Kijken hoe hij het doet."

KZ moet woensdag meteen weer aan de bak, in eigen huis wacht de krachtmeting tegen Blauw-Wit. "Pittig, ook omdat het doordeweeks is. Zeker voor mensen die blessuregevoelig zijn. Het is de laatste wedstrijd voor de Kerst en daarna kunnen we even rustig uitrusten."

Datum: 10 december 2016 uur