Daan Preuninger is terug en wil weer kunnen knallen

Daan Preuninger is terug en wil weer kunnen knallen

Ereklasse Korfbal League

Daan Preuninger is sinds 19 augustus weer volop in training voor het nieuwe seizoen. De speler van Fortuna/Delta Logistiek kan niet wachten totdat hij weer zijn rentree kan maken in de zaal in november. Het zag er in het begin van het jaar namelijk allemaal anders uit voor Preuninger. Het talent van het seizoen 2015/2016 was in januari goed ziek geworden (blindedarmontsteking en infectie in de buik) en kon daardoor een streep zetten door zijn zaalseizoen.

 

Nadat Preuninger succesvol werd geopereerd kon het revalidatieproces beginnen. De 21-jarige Delftenaar vertelt: “In het begin lag ik hele dagen in bed in het ziekenhuis en was ik bekaf als ik de trap opliep. Ik bouwde het langzaam op en begon daarna stukjes te wandelen. Een zwaar proces, maar uiteindelijk ging het mijn revalidatie sneller dan verwacht.”

Op de vraag of hij tijdens dit proces er aan dacht om te stoppen met topkorfbal antwoordt Preuninger duidelijk: “Eigenlijk ben je tijdens het ziek zijn niet echt bezig met korfbal, het was vooral zaak om weer gezond te worden. Wel volgde ik mijn team onwijs via de livestream. Maar ik dacht er geen moment aan om te stoppen. Ik wilde zo snel mogelijk weer kunnen knallen, en tijdens de revalidatie ben je dan wel echt alleen maar bezig met korfbal.”

Preuninger maakte zijn rentree afgelopen seizoen al op het veld en speelt de aankomende weken ook gewoon weer in het eerste. In november keert hij terug in de Korfbal League en hij is ambitieus over aankomend seizoen. “We willen dit zaalseizoen mee gaan draaien bovenin en de play-offs halen, zeker omdat we het afgelopen seizoen niet heel lekker gedraaid hebben (Fortuna werd achtste, red.). En als we die play-offs hebben gehaald, gaan we uiteraard voor de finale in de Ziggo Dome!”

Of we de speler van Jong Oranje het aankomende seizoen ook zien aansluiten bij het ‘grote’ Oranje? “Dat zou geweldig zijn, maar ik houd me dit seizoen vooral bezig met Fortuna. Ik weet namelijk ook nog niet hoe ik ervoor sta en hoe mijn seizoen gaat verlopen, dus ik vind het lastig om dit uit te spreken.” Mocht Preuninger zijn debuut maken voor Oranje zal hij in de voetsporen treden van zijn vader en moeder. Beiden hebben meerdere interlands achter hun naam staan. 

Datum: 9 september 2017 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.