Dames Topklasse #12: Prinses Irene pakt een belangrijk punt

Dameskorfbal

Hoewel DDW en Rosolo al lang zeker zijn van de play-offs, zijn nog niet alle beslissingen gevallen in de Dames Topklasse. Maar liefst drie ploegen maken nog kans op seizoensverlenging en ook de strijd om degradatie is nog niet gestreden, hoewel Prinses Irene na een zwaarbevochten gelijkspel tegen Stormvogels al afstand genomen heeft van de andere degradatiekandidaten.

Spes (M) – Be Quick
Spes heeft hard punten nodig in de strijd tegen degradatie en begon daarom erg gretig aan de wedstrijd. De thuisploeg leverde veel strijd en daardoor ging het de eerste helft gelijk op. Pas vijf minuten voor rust lukte het Be Quick om een gaatje te slaan en dat resulteerde in een 6-10 ruststand. In de tweede helft hield Spes zich tot de 8-12 goed staande, maar daarna scoorde de ploeg uit Nuland negen keer op rij. Hiermee was het definitieve gat geslagen en was het dus geen probleem dat de uitploeg in de slotfase minder vaak de korf vond. Met deze ruime overwinning heeft Be Quick nog steeds zicht op de play-offs. “Het belangrijkste is dat we zien dat de ploeg zich blijft ontwikkelen om uiteindelijk op lange termijn echt mee te kunnen doen om de Nederlandse zaaltitel. Ik ben ervan overtuigd dat we dat doel binnen nu en drie jaar kunnen halen”, aldus Will van der Kruijs (coach Be Quick). Spes moet in haar laatste drie wedstrijden drie punten halen om zich veilig te spelen en zal de komende weken dus hard aan de bak moeten. (Uitslag: 11-22)

Swift (V) – Rosolo
In de eerste helft verdedigde hekkensluiter Swift scherp, waardoor Rosolo nog maar weinig doelpunten maakte. Echter, de thuisploeg speelde aanvallend slordig en vond daardoor zelf ook moeizaam de korf. Dit resulteerde in een magere 3-7 ruststand. In de tweede helft lukte het de uitploeg wel om zichzelf te belonen met doelpunten. De gasten scoorden negen keer op rij terwijl Swift niet wist te scoren in die fase. Hiermee was de wedstrijd beslist en daardoor kon Rosolo alle reserves speelminuten geven. “De opdracht was om het gat na rust te vergroten en onszelf meer te belonen. Zo gezegd, zo gedaan. Nu hebben we lekker twee weken rust en dan gaan we ons opmaken voor de belangrijke wedstrijden die volgen!”, aldus een tevreden Diederik Klaassen (coach Rosolo). Sharon Janssen, de aanvoerster van Swift, weet dat de thuisploeg nooit aanspraak heeft gemaakt op de overwinning: “Het was collectief een zwakke wedstrijd waarin er weinig felheid en vertrouwen was. Rosolo was op alle vlakken beter en pakte een verdiende ruime overwinning.” (Uitslag: 8-21)