Dames Topklasse Round-Up #10: Koploper DDW laat haar klasse zien

Dameskorfbal

In de tiende speelronde van de Dames Topklasse liet DDW in een doelpuntrijke wedstrijd zien waarom het bovenaan staat in het klassement. Ook Rosolo zette na een sterke tweede helft haar tegenstander zonder al te veel moeite opzij, terwijl het in de andere wedstrijden een stuk spannender bleef.

Swift (V) – De Korfrakkers
Na de eerste overwinning van afgelopen week was het duidelijk dat Swift deze week weer punten wilde pakken: de thuisploeg maakte het eerste doelpunt in de wedstrijd. Echter, De Korfrakkers bleef in het spoor van de thuisploeg, waardoor het verschil lange tijd niet groter werd dan één doelpunt. Vlak voor rust had de uitploeg een nipte voorsprong, maar Swift scoorde toen drie keer op rij en dat resulteerde in een 12-10 ruststand. Ook in de tweede helft gingen de ploegen gelijk op en daardoor werd de wedstrijd pas laat beslist. Beide ploegen stonden verdedigend goed en debutante Linn Geelen (16 jaar) bij Swift was hierin erg belangrijk. Echter, de thuisploeg kwam aanvallend tekort in de tweede helft en scoorde nog maar drie keer. Hierdoor kon De Korfrakkers op voorsprong komen en in de laatste acht minuten werd deze voorsprong uitgebreid tot een 15-18 overwinning. Ondanks de nederlaag is Sharon Janssen (Swift) positief: “Al met al vind ik zeker dat wij trots mogen zijn op de vooruitgang en strijd die we laten zien, zeker in vergelijking met onze uitwedstrijd tegen De Korfrakkers.” (Uitslag: 15-18)

Rosolo – Spes (M)
In de vorige ontmoeting tussen deze twee ploegen maakte Spes het Rosolo nog knap lastig. Dat wilde de ploeg uit Milsbeek graag opnieuw doen, maar door meerdere blessures was dat een lastige taak. Rosolo stond daarom ook de gehele eerste helft aan de goede kant van de score, maar omdat het schortte aan de afronding lukte het de thuisploeg niet om de wedstrijd vroeg te beslissen. Spes scoorde goed mee en dat resulteerde in een 8-4 ruststand. “We waren de betere partij, maar drukten dit nog niet uit in doelpunten. Het had eigenlijk al veel meer moeten zijn”, oordeelt Diederik Klaassen (coach Rosolo) over de eerste helft. In de beginfase van de tweede helft kon de uitploeg voorkomen dat het verschil groter werd. Echter, na de 10-6 scoorde Rosolo vijf keer op rij en toen was het gat geslagen. Spes gaf zich niet zomaar gewonnen en liet goed korfbal zien, maar omdat de kansen niet afgemaakt werden kwam de uitploeg niet meer in aanmerking voor de winst. Na een aantal mooie acties en doelpunten breidde de thuisploeg zijn voorsprong uit naar een 21-10 eindstand. Rosolo doet wat het moet doen en daardoor moet Spes de komende weken alles op alles zetten om handhaving in de Topklasse te realiseren. (Uitslag: 21-10)