Dames Topklasse Round-Up #3: Veel doelpunten in Luyksgestel

Dameskorfbal

In de derde speelronde van de Topklasse Dames regende het doelpunten bij Stormvogels. Ook DDW vond vaak de korf, terwijl het in Reusel en in Nistelrode erg spannend was.

Swift (V) – DDW/SDO ’99
Na de verliespartijen in de eerste twee speelrondes wilde Swift deze wedstrijd erg graag winnen, maar het liep helemaal anders. DDW nam vanaf het begin de leiding en gaven die de hele wedstrijd niet meer uit handen. Het verschil was met 7-13 bij rust nog wel te overzien, maar in de tweede helft maakte de uitploeg het gat alleen maar groter.

DDW speelde erg sterk en overklaste Swift op alle fronten. Voor Swift dus een pijnlijke nederlaag, vond ook coach Han Janssens: “We konden weer compleet aantreden en met een goede voorbereidingsweek waren we hoopvol, maar de realiteit was bitter.” Tjeerd Kooiman (coach DDW) was erg te spreken over de wedstrijd: “Ik heb erg genoten van het collectieve spel, zowel aanvallend als verdedigend was het 80 procent van de wedstrijd van erg hoog niveau. Complimenten aan heel het team. Deze lijn doortrekken en dan gaan we een eind komen.” (Uitslag: 15-31)

Rosolo – Be Quick
Een bijzondere wedstrijd voor Rosolo en voor Be Quick-coach Will van der Kruijs. Zij werden vorig seizoen nog samen landskampioen, maar dit seizoen willen ze maar al te graag van elkaar winnen. In de openingsfase van de wedstrijd gingen de ploegen gelijk op. Uiteindelijk lukte het Rosolo om een gat van vier doelpunten te slaan, maar Be Quick kwam voor rust nog terug tot een 12-10 ruststand. De uitploeg begon ook beter aan de tweede helft en kwam snel op gelijke hoogte. Daarna raakte Be Quick zowel verdedigend als aanvallend de controle kwijt. Bij Rosolo gingen de schoten weer vallen en zo nam het opnieuw een voorsprong van vier doelpunten.

Het lukte Be Quick niet nog een keer om dit gat te dichten en zodoende bleven de punten in Reusel. “Het was een echte wedstrijd en ik denk een leuke pot om te zien met veel strijd, tactieken en goals”, aldus Diederik Klaassen, coach van Rosolo. Will van der Kruijs baalde van de uitslag, maar was toch positief: “Ik was wel tevreden over de intentie waarmee we speelden en met de manier waarop we de met elkaar gemaakte afspraken zo goed mogelijk uit probeerden te voeren.” (Uitslag: 18-16)

Prinses Irene – De Korfrakkers
Ook in deze wedstrijd gingen de ploegen gelijk op. In de eerste helft bleef Prinses Irene steeds aan de goede kant van de score, maar de voorsprong werd niet groter dan twee doelpunten. De ploegen gingen de kleedkamers in met een 8-8 stand. In de openingsfase van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, maar na de elfde minuut lukte het De Korfrakkers om wat verder uit te lopen. Met nog zeven minuten op de klok had het een voorsprong van 13-17.

Echter, De Korfrakkers speelde de wedstrijd slordig uit en zo maakte Prinses Irene vlak voor tijd nog twee doelpunten. In een zenuwslopende laatste minuut lukte het De Korfrakkers niet om de bal in de aanval te houden en daardoor kon Prinses Irene door middel van een strafworp het gat nog kleiner maken: 16-17. Met nog 22 secondes te spelen raakte De Korfrakkers nogmaals de bal kwijt en daar maakte de thuisploeg opnieuw gretig gebruik van. Met een buzzerbeater sleepten de dames uit Nistelrode op het laatste moment nog een punt binnen. Coach Arno Theunissen (Prinses Irene) was kritisch op zijn team, maar wel blij met het punt: “Een slechte wedstrijd van onze kant, eigenlijk de slechtste, maar we stelen wel een punt. De Korfrakkers bood ons deze ruimte, speelde het minder goed uit. Wij pakten de geboden kans.” (Uitslag: 17-17)

Stormvogels – Spes (M)
Spes kwam via een strafworp met 0-1 voor, maar dat was wel de enige voorsprong voor de dames uit Milsbeek. Stormvogels nam het initiatief snel over, maar kon niet echt loskomen. Zo gingen de dames rusten met een voorsprong van 15-12 voor de thuisploeg. Stormvogels begon vervolgens erg scherp aan de tweede helft en liep erg snel uit naar een verschil van twaalf doelpunten. Spes probeerde om dit tempo bij te houden, maar Stormvogels was scherper in de afronding en zo bleef de score maar oplopen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werden de dames uit Luyksgestel wat slordiger waardoor Spes het gat nog iets kleiner kon maken, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Marieke Boonen had een groot aandeel in de hoge score van de Stormvogels met maar liefst elf doelpunten.

Het aantal strafworpen in deze wedstrijd was opvallend: de arbiter deelde er maar liefst twintig uit. “Af en toe leek het op een strafworpenfestival. De tegenstander ging daar beter mee om, wij maakten veel te veel fouten”, aldus Johnny Vervoort, coach van Spes. “Verdedigend hebben we collectief gefaald en aanvallend werden de opdrachten niet uitgevoerd. Toch ben ik blij dat we er in ieder geval ook 22 maakten. Als je dat iedere week doet, win je veel wedstrijden.” Kasper van Gijzel (coach Stormvogels) is op de laatste tien minuten na tevreden over de wedstrijd: “Prima wedstrijd, op naar de volgende. Daarna kunnen we doelstellingen gaan bepalen.” (Uitslag: 32-22)

Stand in de Topklasse Dames:

1. Rosolo  3 6
2. DDW  3 6