Dames Topklasse Round-Up #4: Duidelijke verschillen

Dameskorfbal

Uit drie van de vier wedstrijden van deze week kwam er een duidelijke winnaar en ook in het klassement zijn er duidelijke verschillen. In de enige spannende wedstrijd van speelronde vier wist Prinses Irene opnieuw vlak voor tijd een punt binnen te slepen.

Rosolo – Swift (V)
Rosolo maakte al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat er ook deze wedstrijd niks te halen was in Reusel. De thuisploeg schoot sterk uit de startblokken een speelde met veel variatie. Daarnaast werd er ook met scherp geschoten en zo stond er met rust al een 17-7 voorsprong voor Rosolo op het scorebord. De wedstrijd was dus al beslist toen de ploegen aan de tweede helft begonnen. Dit resulteerde in een matige tweede helft: Rosolo was de aanvallende scherpte kwijt omdat de punten al binnen waren. Verdedigend had de thuisploeg de zaken wel op orde, waardoor Swift nog maar één keer scoorde in de tweede helft. Bij Rosolo was Britt Lavrijsen de uitblinker: van haar achttien schoten waren er maar liefst zes een doelpunt.

Diederik Klaassen (coach Rosolo) was niet helemaal tevreden over de wedstrijd: “Al met al hadden wij de 30 kunnen en misschien wel moeten halen tegen een zwak Swift.” Han Janssens, de coach van Swift, vond het een terechte overwinning voor de dames uit Reusel: “Rosolo is Nederlands kampioen, favoriet voor de titel; dat hebben ze ook tegen ons laten zien. Ondanks dat wij in de tweede helft scherper verdedigden, wist Rosolo ons vast te zetten en kwamen we ook in de tweede helft tot onvoldoende doelpunten.” (Uitslag: 22-8)

Be Quick – Spes (M)
Vanaf het begin van de wedstrijd nam Be Quick het initiatief. De dames uit Nuland kwamen snel op een 2-0 voorsprong en hoewel het nog schortte aan de afronding kwam die voorsprong door goed verdedigend werk niet in gevaar. De thuisploeg bouwde haar voorsprong gestaag uit naar een 11-6 ruststand. Het spelbeeld bleef hetzelfde in de tweede helft. Be Quick was gretiger en scherper in de afronding en zorgde er zo voor dat Spes er niet meer aan te pas kwam. Het enige lichtpuntje aan de kant van de uitploeg was dat Nienke Dercks en Dyan Peters na lang blessureleed weer hun eerste minuten konden maken in Spes 1.

Johnny Vervoort, de coach van de dames uit Milsbeek, was ontevreden met het resultaat: “We kwamen op alle fronten tekort. Hopelijk lukt het ons nog om voor de kerstdagen weer een wedstrijd in de zaal te winnen, maar het is nu even zoals het is.” Ook de coach van de thuisploeg (Will van der Kruijs) was kritisch: “Een prima resultaat wat betreft de punten, maar de uitslag had wat groter mogen zijn als we verdedigend beter bij de les waren en als we meer van de vele mogelijkheden hadden benut.” (Uitslag: 20-12)

De Korfrakkers – DDW/SDO’99
De uitploeg nam de eerste voorsprong in deze wedstrijd door snel twee doelpunten te maken, maar De Korfrakkers gaf zich niet zomaar gewonnen. Na ongeveer tien minuten had de thuisploeg het tij gekeerd en stond er een 4-3 stand op het scorebord. De dames uit Erp verzuimden om deze voorsprong uit te breiden en zo trok DDW de score weer gelijk. Hierop volgde een 5-0 run voor de uitploeg en was het lastig voor De Korfrakkers om weer aan te haken. Dit resulteerde in een 7-15 ruststand.

De thuisploeg begon vervolgens met veel vertrouwen aan de tweede helft, maar vergat om haar kansen af te maken. Zo kon DDW in de tweede helft rustig uitlopen naar een ruime overwinning. “Verdedigend hebben we De Korfrakkers goed onder druk gezet. Aanvallend liep het iets minder dan de afgelopen weken, maar toch maken we 25 goals. De sfeer in de groep is top. Je ziet dat we nu echt een collectief zijn, zowel aanvallend als verdedigend”, aldus een tevreden Tjeerd Kooiman (coach DDW). (Uitslag: 12-25)

Prinses Irene – Stormvogels (L)
In de beginfase van deze wedstrijd werd het al duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Beide ploegen maakten aanvallend de verkeerde keuzes waardoor het rendement in de eerste helft erg laag was. Dit resulteerde in een magere 6-7 ruststand. Prinses Irene kwam niet scherp uit de kleedkamer en daar maakte Stormvogels gretig gebruik van. In de eerste tien minuten van de tweede helft breidde de uitploeg de voorsprong uit naar vijf doelpunten. De coach van de thuisploeg (Arno Theunissen) vroeg toen een time-out aan om zijn ploeg weer in goede banen te leiden. Hij benadrukte dat de afspraken beter na moesten worden geleefd en dat pakten de dames uit Nistelrode goed op.

Zij trokken de score snel weer gelijk waardoor er een spannende slotfase aanbrak. In deze fase kwam Stormvogels met twee doelpunten voor, maar de uitploeg speelde de wedstrijd slordig uit. Hierdoor kreeg Prinses Irene nog kans op een gelijkspel en die kans pakte de thuisploeg met beide handen aan. Zo slepen de dames uit Nistelrode voor de tweede week op rij op het laatste moment nog een punt binnen. “Wij hadden de wedstrijd al vroeg in de tweede helft moeten killen of we hadden de wedstrijd gewoon goed uit moeten spelen. Doodzonde”, aldus Kasper van Gijzel (coach Stormvogels). (Uitslag: 15-15)

Stand in de Dames Topklasse:

1. Rosolo  4 8
2. DDW 4 8