Dames Topklasse Round-Up #5: Rosolo en DDW nemen afstand

Dameskorfbal

Hoewel de tegenstanders van de titelkandidaten zich niet zomaar gewonnen gaven, pakte zowel Rosolo als DDW opnieuw de punten. Verder speelde Prinses Irene opnieuw een spannende wedstrijd en ging het bij De Korfrakkers ook niet vanzelf.

Spes (M) – De Korfrakkers
Spes was na drie verliespartijen op rij erg gebrand om deze week weer eens de winnen. Dit was goed te zien in de openingsfase van de wedstrijd: de dames uit Milsbeek namen snel een 3-1 voorsprong. Echter, De Korfrakkers liet zich niet uit het veld slaan en trok de stand al snel weer gelijk. De ploegen waren in de rest van de eerste helft erg aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in een 7-8 ruststand. De Korfrakkers startte scherper aan de tweede helft, maar het lukte de uitploeg een lange tijd niet om een gat te slaan. Spes bleef mee scoren en had lange tijd nog zicht op de overwinning, maar tien minuten voor tijd was het toch De Korfrakkers dat de wedstrijd naar zich toe trok. Met een aantal mooie afstandsschoten en twee strafworpen liep de uitploeg uit naar een 12-18 overwinning. Spes laat opnieuw punten liggen en blijft steken op de zevende plaats. De Korfrakkers neemt met deze belangrijke punten afstand van de onderste regionen. (Uitslag: 12-18)

Swift (V) – Prinses Irene
Swift begon veelbelovend aan de wedstrijd: de eerste aanval van de thuisploeg was meteen raak. Hierna nam Prinses Irene het initiatief over en nam een voorsprong van vier doelpunten. Echter, Swift gaf zich niet zomaar over en het lukte de dames uit Velden om nog voor de rust de stand weer gelijk te trekken. In de tweede helft waren de ploegen lange tijd erg aan elkaar gewaagd. Pas tegen de eindfase aan lukte het Prinses Irene om opnieuw een gat van vier doelpunten te slaan. De wedstrijd leek toen beslist, maar Swift kroop in de eindfase steeds dichterbij en zo bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Prinses Irene trok uiteindelijk toch aan het langste uit door de wedstrijd beheerst uit te spelen.

“Al met al tevreden over het resultaat, maar we hadden het niet zo spannend moeten laten worden”, vindt Arno Theunisse (coach Prinses Irene). Han Janssens, coach van Swift, baalt van de wedstrijd maar ziet dat zijn ploeg ook vooruit gaat: “In tien kostbare minuten van de tweede helft verloren we scherpte en daarmee de wedstrijd. Overall heb ik op alle fronten verbetering gezien ten opzichte van de afgelopen weken.” (Uitslag: 16-17)

DDW/SDO’99 – Be Quick
Be Quick, de nummer vijf van de competitie, begon goed tegen titelkandidaat DDW. Tegen de verwachtingen in nam de uitploeg een 4-6 voorsprong. Echter, het lukte Be Quick niet om het heft in eigen handen te houden. DDW draaide na een paar goede aanvallen het spelbeeld om en dat resulteerde in een 11-8 ruststand. De tweede helft ging gelijk op. DDW bleef aan de goede kant van de score, maar doordat Be Quick de opdrachten van coach Will van der Kruijs goed opvolgde kon de thuisploeg de voorsprong niet verder uitbreiden.

De dames uit Nuland bleven strijden en maakten het zo geen moment makkelijk voor DDW. “We wisten het gat helaas niet te dichten, maar we kunnen tevreden zijn over het vertoonde spel voor de fase waar we op dit moment in zitten. Voor ons was het vooral belangrijk om een goede pot op de mat te leggen tegen een sterke tegenstander. Die missie is zeker geslaagd”, aldus Van der Kruijs. Tjeerd Kooiman is opnieuw positief over zijn ploeg: “Ik ben erg blij met het resultaat. Mooi om te zien dat we met minder spel nog steeds de punten kunnen pakken.” (Uitslag: 19-15)

Stormvogels (L) – Rosolo
De twee ploegen maakten het elkaar knap lastig door erg scherp te verdedigen. Door deze verdedigende druk ging Stormvogels gehaast aanvallen en daar ging Rosolo in mee. Hierdoor waren de doelpunten schaars in de eerste helft. Rosolo kwam iets beter onder de verdedigende druk uit en zo nam de uitploeg een kleine 6-8 voorsprong bij rust. Na vergrootte de uitploeg het gat snel naar drie doelpunten, maar het lukte de dames uit Reusel niet om door te drukken. De verdedigende druk was nog steeds erg hoog in de tweede helft, terwijl beide ploegen aanvallend nog slordiger werden. Zo vielen er in de tweede helft nog minder doelpunten. Doordat de ploegen in de tweede helft gelijk op gingen zorgde de voorsprong van Rosolo bij rust ervoor dat de uitploeg de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

Ondanks de lage uitslag waren beide coaches tevreden. “We hebben goed verdedigd, maar matig aangevallen en dan krijg je zo’n uitslag. Het belangrijkste is de winst. We staan er intussen aardig voor”, oordeelde Diederik Klaassen (coach Rosolo). Ook Kasper van Gijzel, de coach van Stormvogels, was positief: “We maken het iedereen lastig en dat is knap van de meiden die voor het eerst op dit niveau spelen. Vijf punten uit vijf wedstrijden en dan hebben we de kampioenskandidaten al gehad. Als we op deze weg doorgaan pakken we nog veel punten.” (Uitslag: 8-11)

Stand in de Dames Topklasse:

1. Rosolo  5 10
2. DDW  5 10