Dames Topklasse Round-Up #9: DDW plaatst zich voor de play-offs

Dames Topklasse Round-Up #9: DDW plaatst zich voor de play-offs

Dameskorfbal

De dames naderen langzaam het einde van de competitie en daarom kan er gekeken worden naar wie de kandidaten zijn voor de play-offs. Na de overwinning op Stormvogels is DDW al zeker van een ticket en ook Rosolo staat er heel goed voor. De strijd om de laatste twee tickets is nog lang niet gestreden en na de eerste overwinning van Swift blijft het ook onderin het klassement spannend.  

Swift (V) – Spes (M)
De dames uit Velden startten het best aan deze Limburgse derby. Swift speelde collectief erg sterk in de eerste helft, wat aanvallend in veel doelpunten resulteerde. Ook verdedigend had de thuisploeg de wedstrijd onder controle. De dames uit Milsbeek kwamen moeizaam onder de verdedigende druk uit en de kansen die kregen werden niet afgerond. Met een aantal vroege wissels probeerden Spes-coaches Yara en Ilse Koster het tij nog te keren, maar Swift was in de eerste helft op alle vlakken beter. Deze sterke eerste helft van de thuisploeg resulteerde in een 10-3 ruststand. In de tweede helft herpakte Spes zich. Vooral aanvallend ging het beter: de uitploeg stopte meer energie in zijn aanvallen en daarnaast werd er scherper geschoten. Echter, Swift was vastberaden om niet opnieuw de punten van zich af te laten pakken. De thuisploeg bleef goed mee scoren en speelde zo de wedstrijd beheerst uit. Swift pakt na lang knokken de eerste punten van het seizoen en brengt zo de spanning terug aan de onderkant van het klassement. Aanvoerster Sharon Janssen (Swift) is dan ook erg blij met het resultaat: “Er werd met veel uitstraling, vertrouwen en plezier gespeeld en we pakten hiermee al vroeg een verdiende en duidelijke voorsprong op Spes.” (Uitslag: 17-13)

De Korfrakkers – Rosolo
In lijn met de verhoudingen had Rosolo vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. Echter, De Korfrakkers wilde graag laten zien wat het waard was en daardoor werd de voorsprong van Rosolo nooit groter dan drie doelpunten. Sterker nog, in de laatste fase van de eerste helft speelden de gasten erg slordig en zo kon de thuisploeg de stand gelijktrekken bij rust (9-9). In de tweede helft stelde Rosolo orde op zaken en doordat De Korfrakkers een stuk moeizamer aan de tweede helft begon liep de uitploeg uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Hierdoor bleef de thuisploeg de rest van de wedstrijd achter de feiten aan lopen en omdat het schortte aan de afronding, lukte het niet om Rosolo nog pijn te doen. Echt ruim werd de overwinning voor de uitploeg niet, omdat de dames uit Erp de wedstrijd verdedigend wel onder de controle hadden. Diederik Klaassen (coach Rosolo) heeft dus gemengde gevoelens over de wedstrijd, maar blijft toch overwegend positief: “Het belangrijkste is dat er weer twee punten mee naar Reusel gingen. We gaan ons langzaam maar zeker naar de eindfase van de competitie toewerken en met één verliespartij liggen we mooi op schema.” (Uitslag: 13-16)

DDW/SDO’99 – Stormvogels
Beide ploegen startten goed aan deze wedstrijd in Hooge Mierde. Stormvogels stond zowel aanvallend als verdedigend goed, maar vergat zichzelf te belonen met doelpunten. DDW wist wel gemakkelijk de korf te vinden en scoorde in een korte tijd maar liefst zes keer. Hierdoor was het verschil bij rust (10-4) eigenlijk al gemaakt. In de tweede helft waren de ploegen wat meer aan elkaar gewaagd. Stormvogels verdedigde opnieuw erg goed, maar omdat DDW dat ook deed kon de uitploeg de stand niet meer gelijk trekken. Kasper van Gijzel (coach Stormvogels) weet dat zijn ploeg de punten heeft laten liggen dankzij de matige afronding: “Het begin was goed. Het stond toen goed, verdedigend ook, maar je moet wel mee scoren. Helaas lukte dat niet, veel ballen rolden eruit.” Door deze overwinning staat DDW met nog vijf wedstrijden te spelen al elf punten boven de Korfrakkers, dat op de vijfde plaats staat. Dit betekent dat de ploeg uit Hooge Mierde zich al geplaatst heeft voor de play-offs, iets waar coach Tjeerd Kooiman erg blij mee is: “We hebben onze eerste doelstelling behaald!” (Uitslag: 17-12)

Prinses Irene – Be Quick
De uitslag van deze wedstrijd zou bepalen welke ploeg de aansluiting met de top vier zou behouden. Er stond dus aardig wat spanning op de wedstrijd en dat zou de reden kunnen zijn waarom beide ploegen erg slordig startten. Verdedigend maakten de ploegen het elkaar erg lastig, waardoor doelpunten erg schaars waren in de eerste helft. Be Quick wist net iets vaker de korf te vinden en dat resulteerde in een magere 2-4 ruststand. In de tweede helft ging Be Quick een stuk beter schieten en zo maakten de gasten drie keer zoveel doelpunten als in de eerste helft. Echter, verdedigend gaf de uitploeg een aantal onnodige vrije ballen en strafworpen weg, waar Prinses Irene gretig gebruik van maakte. Ondanks die kansen scoorde de thuisploeg te weinig om de overwinning van Be Quick nog in gevaar te brengen. Door deze verliespartij blijft Prinses Irene steken op de zesde plaats. “We zullen het qua scherpte een stuk beter moeten doen in de komende wedstrijden”, oordeelt een balende Arno Theunisse (coach Prinses Irene). (Uitslag: 8-16)

Stand in de Dames Topklasse:

 

W

P

DDW

9

18

Rosolo

9

16

Be Quick

9

10

Stormvogels

9

9

De Korfrakkers

9

7

Prinses Irene

9

6

Spes

9

4

Swift

9

2

 

Programma:
Stormvogels – Be Quick
Prinses Irene – DDW
Rosolo – Spes
Swift – De Korfrakkers
Datum: 29 januari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl