Dames Topklasse Round-Up #9: DDW plaatst zich voor de play-offs

Dameskorfbal

De dames naderen langzaam het einde van de competitie en daarom kan er gekeken worden naar wie de kandidaten zijn voor de play-offs. Na de overwinning op Stormvogels is DDW al zeker van een ticket en ook Rosolo staat er heel goed voor. De strijd om de laatste twee tickets is nog lang niet gestreden en na de eerste overwinning van Swift blijft het ook onderin het klassement spannend.

Swift (V) – Spes (M)
De dames uit Velden startten het best aan deze Limburgse derby. Swift speelde collectief erg sterk in de eerste helft, wat aanvallend in veel doelpunten resulteerde. Ook verdedigend had de thuisploeg de wedstrijd onder controle. De dames uit Milsbeek kwamen moeizaam onder de verdedigende druk uit en de kansen die kregen werden niet afgerond. Met een aantal vroege wissels probeerden Spes-coaches Yara en Ilse Koster het tij nog te keren, maar Swift was in de eerste helft op alle vlakken beter. Deze sterke eerste helft van de thuisploeg resulteerde in een 10-3 ruststand. In de tweede helft herpakte Spes zich. Vooral aanvallend ging het beter: de uitploeg stopte meer energie in zijn aanvallen en daarnaast werd er scherper geschoten. Echter, Swift was vastberaden om niet opnieuw de punten van zich af te laten pakken. De thuisploeg bleef goed mee scoren en speelde zo de wedstrijd beheerst uit. Swift pakt na lang knokken de eerste punten van het seizoen en brengt zo de spanning terug aan de onderkant van het klassement. Aanvoerster Sharon Janssen (Swift) is dan ook erg blij met het resultaat: “Er werd met veel uitstraling, vertrouwen en plezier gespeeld en we pakten hiermee al vroeg een verdiende en duidelijke voorsprong op Spes.” (Uitslag: 17-13)

De Korfrakkers – Rosolo
In lijn met de verhoudingen had Rosolo vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. Echter, De Korfrakkers wilde graag laten zien wat het waard was en daardoor werd de voorsprong van Rosolo nooit groter dan drie doelpunten. Sterker nog, in de laatste fase van de eerste helft speelden de gasten erg slordig en zo kon de thuisploeg de stand gelijktrekken bij rust (9-9). In de tweede helft stelde Rosolo orde op zaken en doordat De Korfrakkers een stuk moeizamer aan de tweede helft begon liep de uitploeg uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Hierdoor bleef de thuisploeg de rest van de wedstrijd achter de feiten aan lopen en omdat het schortte aan de afronding, lukte het niet om Rosolo nog pijn te doen. Echt ruim werd de overwinning voor de uitploeg niet, omdat de dames uit Erp de wedstrijd verdedigend wel onder de controle hadden. Diederik Klaassen (coach Rosolo) heeft dus gemengde gevoelens over de wedstrijd, maar blijft toch overwegend positief: “Het belangrijkste is dat er weer twee punten mee naar Reusel gingen. We gaan ons langzaam maar zeker naar de eindfase van de competitie toewerken en met één verliespartij liggen we mooi op schema.” (Uitslag: 13-16)