Dameskorfbal: Be Quick in slotseconden naast Spes

Dameskorfbal

In de achtste speelronde kwam door de sterke verdediging van De Korfrakkers en Rosolo de wedstrijd langzaam op gang, gaf Spes in de laatste 26 seconden van de wedstrijd de winst uit handen, ging het bij DDW en Swift gelijk op maar won Swift de wedstrijd en was bij ODC en Prinses Irene alles nog mogelijk tot aan de laatste minuut. Kortom, een weekend met veel spannende wedstrijden! Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

De Korfrakkers – Rosolo, 13-7
Gezien de ranglijst beloofde dit een spannende wedstrijd te worden, een wedstrijd tussen de nummer één en nummer twee in de tussenstand van de dames Topklasse. Beide teams begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. De focus lag bij beide teams op de verdediging. Dit was te merken op het scorebord, want na dertien minuten stond het pas 2-0. In het tweede deel van de eerste helft lukte het De Korfrakkers om de voorsprong te behouden, en zelfs nog verder uit te bouwen. Bij de Korfrakkers vielen de doelpunten op de juiste momenten. Bij Rosolo waren de aanvallen goed, maar de afronding liet te wensen over. Dit zorgde voor een ruststand van 9-1. Na rust voerde Rosolo de druk op en werd de focus bij De Korfrakkers minder. Rosolo wist kansen nu wel te benutten maar kon niet doordrukken. De wedstrijd werd met 13-7 gewonnen door De Korfrakkers.

Be Quick – Spes, 20-20
Direct na het eerste fluitsignaal liet Spes zien dat ze bereid was hard te werken voor elk doelpunt. Dit leverde mooi korfbal, prachtige combinaties en een voorsprong voor Spes op. Hoewel bij Spes veel lukte, was Be Quick op het begin van de wedstrijd niet zo goed op schot als anders. Toch wist Be Quick het verschil na een achterstand van vijf doelpunten nét voor rust weer terug te brengen naar één doelpunt. Na rust ging Spes door met scoren maar Be Quick wist goed aansluiting te houden. Met nog 26 seconden op de klok en een 18-20 voorsprong dacht Spes de overwinning binnen te hebben, maar Be Quick wist de bal te onderscheppen en te scoren. Met nog zes seconden op de klok leek 19-20 voor Spes ook niet gevaarlijk te zijn, maar Be Quick wist nogmaals de bal te onderscheppen en in deze laatste zes seconden van de wedstrijd de gelijkmaker te scoren, 20-20. Be Quick had de hele wedstrijd nog niet voor- of gelijkgestaan maar wist nèt op tijd te scoren. Een blij Be Quick in tegenstelling tot het teleurgestelde Spes dat de hele wedstrijd voor had gestaan.

DDW – Swift, 18-21
Het eerste doelpunt werd gescoord door DDW, verder ging de stand vanaf minuut één gelijk op. DDW kwam zelf goed tot scoren, maar maakte fouten in de verdediging. Swift strafte deze fouten af door de kansen goed uit te spelen onder de korf en de kansen af te maken. DDW ging hierdoor met een achterstand van 11-12 de rust in. Na rust werd de stand gelijk getrokken. Met een aantal mooie afstandsschoten kwam DDW zelfs op twee punten voorsprong, maar na deze voorsprong lukte het DDW niet meer om tot schot te komen in de aanval. Swift had hierdoor veel balbezit en creëerde wel scoringskansen. Op het einde van de wedstrijd scoorde Swift nog drie mooie afstandsschoten en won de wedstrijd met 18-21.

ODC – Prinses Irene, 12-13
Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd, de strijd begon al in de eerste seconde. In de eerste helft scoorden de teams om en om. Verdedigend had Prinses Irene het goed onder controle, maar de scoringsmachine had het moeilijk. Met een ruststand van 5-5 was alles nog mogelijk. Ook na rust kwamen beide teams afwisselend op voorsprong en bleef het enorm spannend. Tot aan de laatste minuut was voor beide teams de winst haalbaar, het publiek van beide teams moedigden de teams goed hard aan en de spelers gingen tot aan het einde van de wedstrijd tot het gaatje. Prinses Irene trok uiteindelijk de overwinning naar zich toe en won met 12-13. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene.

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Datum: 21 januari 2019 - 15:00 uur