Dameskorfbal: DDW verslaat zaalkampioen Rosolo

Dameskorfbal: DDW verslaat zaalkampioen Rosolo

Dameskorfbal

Op het veld spelen er twaalf teams in de Topklasse Dameskorfbal en bestaat de Topklasse uit twee poules. We zijn over de helft van de veldcompetitie heen maar in de Topklasse A is er nog niet veel beslist, de nummer één heeft maar twee punten meer dan de nummer vier. In de Topklasse B zijn er grotere verschillen. Een greep uit de wedstrijden van afgelopen weekend.

Topklasse A: Heumen – De Korfrakkers
De Korfrakkers moest wennen aan het spelen op echt gras, maar opende wel de score met het verzilveren van een strafworp. Snel daarna werd het weer gelijk door wederom een strafworp voor Heumen. In de eerste helft bleef het verder gelijk opgaan. De Korfrakkers creëerde veel kansen maar had moeite met het afronden. Net voor rust lukte het de kansen te benutten waardoor zij met een 6-9 voorsprong de rust in ging. De tweede helft begon zoals de eerste helft. Heumen kreeg weinig kansen maar maakte ze wel af, in tegenstelling tot De Korfrakkers. Heumen kwam hierdoor dichterbij. De tactische wijzigingen in de opstelling van De Korfrakkers met het inzetten van de meegereisde junioren pakte goed uit. Heumen kon niet meer in de wedstrijd komen en De Korfrakkers bouwde de score uit naar 12-19. Heumen blijft hierdoor onderaan de ranglijst staan en De Korfrakkers houdt zicht op een plaatsing in de kruisfinale. (Uitslag: 12-19)

Topklasse B: Peelkorf – Stormvogels
Een belangrijke wedstrijd voor Peelkorf en Stormvogels die beiden onderaan de ranglijst stonden. Vorige week speelde Stormvogels een sterke wedstrijd tegen de landskampioen, deze week had het team het lastig tegen Peelkorf. In de eerste helft werd weinig gescoord. De ruststand was 3-5. In de tweede helft nam Peelkorf het initiatief over en kwam op 7-6 voorsprong. Met nog vijftien minuten op de klok scoorde Stormvogels de gelijkmaker. In het laatste kwartier wist Peelkorf vaker te scoren dan Stormvogels, eindstand 12-9. Peelkorf gaat hierdoor Stormvogels voorbij op de ranglijst. Stormvogels staat nu op de laatste plek en moet punten pakken tegen DDW en Be Quick om in de Topklasse te blijven. (Uitslag: 12-9)

Topklasse B: DDW  – Rosolo 
Voor DDW stond een wedstrijd tegen de zaalkampioen op het programma. Hoewel Rosolo al het hele seizoen de bovenliggende partij is in de onderlinge derbywedstrijden, wist DDW dat er vandaag gewonnen moest worden om zicht te houden op plaatsing voor de kruisfinales. Rosolo startte sterk aan de wedstrijd en DDW keek na een kwartier spelen tegen een 0-5 achterstand aan. DDW  creëerde goede kansen maar rondde deze niet af, pas na twintig minuten werd hun eerste doelpunt gescoord. Net voor rust scoorde DDW een aantal afstandsschoten, ruststand 4-6. Na rust kwam DDW snel langszij waarna een spannende tweede helft volgde, met scores over en weer. Vijf minuten voor tijd bracht DDW twee nieuwe spelers in die al snel twee doelpunten scoorden. Daardoor ging de winst met 10-8 naar DDW. Rosolo staat nog één punt boven DDW en beide teams hebben nog kans op een plaatsing voor de kruisfinale. (Uitslag: 10-8)

Datum: 21 mei 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl