Dameskorfbal: De Korfrakkers en Rosolo met één been in de finale

Dameskorfbal Zaalfinale Dameskorfbal

Afgelopen weekend werden de eerste play-off wedstrijden voor de Dameskorfbal Zaalfinale gespeeld. De Korfrakkers en Swift strijden met elkaar voor een plekje in die finale waar zij Be Quick of Rosolo gaan tegenkomen. De Korfrakkers pakte in de eerste helft een voorsprong, liet Swift nog terugkomen maar won wel. Bij de wedstrijd tussen Be Quick en Rosolo was het Rosolo dat erg sterk startte en waar Be Quick spannend dichtbij kwam, maar Rosolo de winst pakte.

De Korfrakkers – Swift, 15-12
De Korfrakkers en Swift speelden ook al de laatste competitiewedstrijd tegen elkaar, die De Korfrakkers met 18-15 won. Afgelopen weekend troffen deze teams elkaar weer in de play-offs. Dit weekend stond er veel meer op het spel dan vorig weekend. De play-off is een wedstrijd op zich, resultaten van de competitie tellen niet meer mee. Nadat er 3-0 voor De Korfrakkers op het scorebord stond kwam ook Swift gang en begon te scoren. Maar in de eerste helft bleef het initiatief bij de Korfrakkers. De ruststand was 8-4. In de tweede helft groeide de voorsprong van De Korfrakkers naar zes doelpunten in de vijftiende minuut. Daarna zakte de focus bij De Korfrakkers iets weg en vocht Swift zich terug. De spanning liep op bij De Korfrakkers waar Swift van kon profiteren. Duels werden fysieker. Twee minuten voor tijd maakte Swift de 14-12. Met een laatste strafworp werd de eindstand 15-12 en pakte De Korfrakkers de winst. De tweede play-off wedstrijd wordt zondag 31 maart om 14.00 uur in Velden gespeeld. Mocht die gewonnen worden door Swift dan volgt er nog een derde alles beslissende wedstrijd in Erp.

Be Quick – Rosolo, 15-16
In een goed gevulde sporthal begonnen de Be Quick en Rosolo aan hun play-off wedstrijd. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien de wedstrijd in de competitie tussen de teams, twee weken geleden, eindigde in een gelijkspel. Zowel Be Quick als Rosolo begonnen goed aan de wedstrijd waardoor het als snel 3-3 stond.  Vanaf dat moment stokt het bij Be Quick terwijl Rosolo gewoon doorgaat met scoren. Dit resulteerde in een ruststand van 4-11 voor Rosolo. Na de rust staat er een ander Be Quick in het veld. Het eerste schot na rust is een doelpunt waardoor het vertrouwen bij Be Quick groeit en zij alles op alles zet om op een gelijke score te komen. Met nog een paar minuten op de klok brengt Be Quick de score naar 15-16. Het lukt ze echter niet om de gelijkmaker te maken, waardoor Rosolo deze wedstrijd wint. Een sterke eerste helft voor Rosolo en een sterke tweede helft voor Be Quick. Het belooft volgende week een spannende tweede play-off wedstrijd te worden! Zondag 31 maart wordt de return gespeeld in Geffen om 15.00 uur. Wint Be Quick deze, dan spelen ze de derde beslissende play-off in Nuland.

Dameskorfbal Zaalfinale
Op zaterdag 6 april strijden de winnaars van de play-offs in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven om de landelijke titel tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale. Tickets kun je hier bestellen.

Datum: 26 maart 2019 - 15:00 uur