Dameskorfbal: een belangrijk speelweekend!

Dameskorfbal Zaalfinale Dameskorfbal

Afgelopen weekend stonden er belangrijke wedstrijden op het programma bij het Dameskorfbal. De Korfrakkers is al verzekerd van een halve finaleplek, maar verder zijn er nog veel teams die strijden voor een plaats bij de eerste vier: een plek die recht geeft op het spelen van de kruisfinales. Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

Spes – Rosolo, 12-13
Dit weekend was het voor Spes belangrijk te winnen om aan te haken bij de top vier en dus plaatsing voor de kruisfinales. De dames van Rosolo speelden een snel spel en Spes had hier het eerste gedeelte van de wedstrijd moeite mee. Na een time out kreeg Spes meer controle op de verdediging waardoor Rosolo steeds meer moeite kreeg met scoren. Beide teams speelden een zeer hoog tempo, maar kregen ook beide niet veel ruimte. Langzaamaan lukte het Spes toch om aan te sluiten. De ruststand was 5-7. Ook in de tweede helft bleef het tempo hoog en bleven beide teams goed verdedigen. Na een kwartier werd het gelijk, 10-10. In korte tijd wist Rosolo het tij te keren, want vier minuten later stond het 11-13. Drie minuten voor tijd scoorde Spes de 12-13 en werd het heel spannend. Rosolo bleef echter goed in balbezit en nam de punten mee naar huis. Dat betekent een tweede plek voor Rosolo en (nog) geen top vier voor Spes.

DDW – Prinses Irene, 22-14
Ook voor DDW stond een belangrijke wedstrijd op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om zicht te houden op de kruisfinales. Al na vijf seconden viel het eerste doelpunt bij DDW. Prinses Irene rondde ook gelijk een mooie aanval af waardoor de aansluiting direct werd behouden. Hierna was het DDW die het initiatief nam en drie keer van afstand raak schoot. Prinses Irene moest gelijk vol aan de bak om de aansluiting weer te vinden. DDW had even een mindere fase, verdedigend maakte DDW individuele fouten en aanvallend was er geen sterke rebound. Prinses Irene kwam hierdoor terug tot 6-6. Net voor rust herpakte DDW zich waardoor de ruststand 9-7 werd. Na rust creëerde DDW goede aanvallen, was de rebound beter geregeld en was DDW effectief op tweede kansen. Er werd een flink gat geslagen: 21-9. Aan het einde van de wedstrijd scoorde Prinses Irene nog wel een aantal keer maar aansluiting zat er niet meer in. Eindstand 22-14. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene. De kruisfinales blijven in beeld voor DDW.

Swift – ODC, 16-13
Ook voor Swift gold dat ze moesten winnen om zicht te houden op de kruisfinales, terwijl voor ODC degradatie op het spel stond. Vanaf de eerste minuut nam Swift het voortouw met drie doelpunten. Hierna scoorden beide teams om en om en al snel stond het 6-3. Vanaf dat moment wist Swift de korf even niet meer te vinden en kwam ODC terug tot 6-6. De spanning kwam terug in de wedstrijd en bij rust stond het 8-7. ODC kwam scherp de rust uit en boogt de achterstand om in een voorsprong van 8-9. ODC kreeg weer vertrouwen, maar werd door Swift voorbij gelopen wat een voorsprong voor Swift opleverde. Beide teams wisten hierna nog een aantal keer te scoren, maar Swift gaf de voorsprong niet meer weg en won de wedstrijd met 16-13. ODC zit in zwaar weer en Swift op dit moment in de top vier voor de kruisfinales.

Be Quick – De Korfrakkers, 20-17
Be Quick is ook één van de teams die strijd om een plek bij de top vier, terwijl De Kofrakkers al verzekerd is van een plek in de halve finale. Binnen zeven minuten kwam Be Quick op een 4-0 voorsprong. In de achtste minuut werd De Korfrakkers wakker en binnen vier minuten scoorden zij ook vier doelpunten, 4-4. Vanaf dat moment scoorden de teams over en weer. Steeds kwam Be Quick op voorsprong en scoorde De Korfrakkers de gelijkmaker. In de laatste minuten van de eerste helft sloeg Be Quick een gaatje van twee doelpunten, ruststand 11-9. Na rust vergrootte Be Quick dit gat, maar De Korfrakkers kwam terug tot 14-13. Het spel van De Korfrakkers werd beter, maar de afronding was minder. Be Quick liep hierdoor uit naar een voorsprong van 17-13. Dit gat kon niet meer gedicht worden en de eindstand werd bepaaldop 20-17.  Een mooie derde plek voor Be Quick op dit moment en De Korfrakkers nog strak bovenaan.

Klik hier voor meer informatie over de Dameskorfbal Zaalfinale en koop hier je tickets!

Foto: Clemens van Santvoort

Datum: 18 februari 2019 - 15:00 uur