Dameskorfbal: een bepalende speelronde

Dameskorfbal

In de tiende speelronde wist ODC het De Korfrakkers lange tijd moeilijk te maken. Voor DDW en Be Quick stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor het behalen van de top vier. En Prinses Irene had het moeilijk met de scherpschutters van Rosolo. Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

De Korfrakkers – ODC, 21-14
Ondanks dat De Korfrakkers op nummer één stond en ODC op nummer acht, wist De Korfrakkers dat er geen makkelijke wedstrijd op het programma stond. ODC is een goed korfballende ploeg die het tegenstanders elke week weer moeilijk maakt. Dit liet ODC direct zien door als eerste te scoren. De Korfrakkers trok de stand al snel weer gelijk. Hierna gingen de scores over en weer. De Korfrakkers was aanvallend zoekend, terwijl ODC zuiver was op het afstandsschot. De ruststand van 8-8 gaf de verhouding van de wedstrijd goed weer. De tweede helft nam De Korfrakkers direct het initiatief, maar ODC kon blijven volgen. Pas bij een stand van 10-10 kon de Korfrakkers uitlopen en de aanvallen spelen die ze graag wilde spelen. De Korfrakkers speelde de wedstrijd goed uit. Eindstand  21-14.

Be Quick – DDW, 21-20
Voor beide teams stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de top vier. Be Quick kwam voortvarend uit de startblokken en kwam op 2-0 voorsprong. DDW liet verdedigend wat steken vallen en Be Quick strafte dit genadeloos af. Al snel stond het 6-3 voor Be Quick. DDW kon echter aanhaken en wist enkele minuten voor rust de achterstand om te buigen naar een 10-11 voorsprong. Na rust ging de wedstrijd gelijk op. Beide teams rondden de aanvallen doeltreffend af. Na tien minuten pakte DDW een voorsprong van vier doelpunten. De wedstrijd leek beslist, maar DDW kwam de laatste minuten van de wedstrijd niet makkelijk tot scoren. Te veel kansen werden gemist en Be Quick trok de stand weer gelijk. Twee minuten voor tijd maakte Be Quick zelfs het winnende doelpunt. Eindresultaat 21-20.

Rosolo – Prinses Irene, 30-12
De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Tot de 3-3 kon Prinses Irene bijblijven maar hierna pakte Rosolo de voorsprong. Rosolo was goed op schot deze wedstrijd en scoorde het ene na het andere afstandsschot. Prinses Irene had hier moeite mee en kon hier zelf aanvallend te weinig tegenover zetten. In de rust stond het 13-5 voor Rosolo. Ook na rust bleef duidelijk waarom Rosolo tweede op de ranglijst staat. Halverwege de tweede helft stond het 17-8. Er brak een fase aan waarin Prinses Irene totaal geen grip had op de scherpschutters van Rosolo. Rosolo scoorde zeven keer op rij en liep uit naar 24-8. Hierna wist Prinses Irene nog wel een paar keer te scoren, maar de wedstrijd was al bepaald. De eindstand was 30-12. Lees hier het uitgebreide verslag op de website van Prinses Irene.

Spes – Swift, 16-21

Datum: 11 februari 2019 - 15:00 uur