Dameskorfbal: het beslissende weekend!

Dameskorfbal Zaalfinale Dameskorfbal

Afgelopen weekend was het laatste speelweekend in de Dameskorfbal Topklasse. Be Quick won moeizaam van Prinses Irene maar plaatst zich voor de play-offs. DDW begon goed aan de wedstrijd tegen Rosolo maar wist dit niet door te trekken naar het einde van de wedstrijd, waardoor DDW de play-offs nét misloopt. Swift verloor van De Korfrakkers maar staat door verlies van DDW alsnog in de play-offs. ODC won van Spes. Hiermee eindigt ODC op een achtste plaats en Spes op een zesde plaats. Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

Be Quick – Prinses Irene, 12-11
Een belangrijke wedstrijd voor Be Quick. Het moest deze wedstrijd winnen om zeker te zijn van een plaats bij de top vier. Be Quick begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten van de wedstrijd werd er niet veel gescoord. Na tien minuten spelen stond het 3-0 voor Be Quick. Prinses Irene begon vanaf dat moment ook te scoren. Be Quick ging met 6-4 voorsprong de rust in. Na rust kwam Be Quick goed uit de startblokken met twee afstandsschoten. Na tien minuten in de tweede helft voerde Prinses Irene een tactische wissel door. Dit wierp meteen zijn vruchten af, want Prinses Irene schoot er gelijk drie achter elkaar binnen. Ondanks wat tegengas van Be Quick ging Prinses Irene door met scoren. Door weer drie doelpunten achter elkaar stond het 11-11. Met nog vijf minuten op de klok maakte Be Quick het twaalfde doelpunt. Vanaf dat moment werd er niet meer gescoord. Met een einduitslag van 12-11 wist Be Quick zich te plaatsen voor de play-offs en zal het gaan strijden om het kampioenschap. Be Quick speelt in de play-offs tegen Rosolo. Prinses Irene gaat zich opmaken voor de degradatiewedstrijden. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene.

DDW – Rosolo, 13-22
Voor DDW stond een pittige laatste competitiewedstrijd op het programma. Rosolo is altijd een geduchte tegenstander van DDW en er moest gewonnen worden om kans te maken op de play-offs. DDW begon goed aan de wedstrijd en opende de score. Het eerste kwartier wist DDW goed te leiden. DDW liep dan ook uit naar 5-2 voorsprong. Rosolo kwam met veel energie en het afmaken van de kansen terug en kon de score gelijk trekken naar 5-5. Waar DDW leidde in het eerste kwartier, leidde Rosolo het tweede kwartier. DDW ging dan ook met een achterstand van vier doelpunten de rust in. In de rust hoorde DDW dat De Korfrakkers had gewonnen van Swift. Hierdoor had DDW ineens alles in eigen hand en zouden ze bij winst in de play-offs staan. DDW begon hierdoor met extra motivatie aan de tweede helft. In de tweede helft kwam Rosolo echter sterker uit de rust dan DDW. Rosolo maakt de kansen af en DDW verzuimde dit. Rosolo liep uit naar 7-16. DDW kwam nog terug tot 10-16, maar de wedstrijd was al gespeeld. Rosolo won met 13-22. Het sportieve DDW geeft aan dat Rosolo de sterkere was in de competitie en wenst hen veel succes!

De Korfrakkers – Swift, 18-15

ODC – Spes, 19-14

Play-offs
De vier teams die in de play-offs staan zijn De Korfrakkers, Rosolo, Be Quick en Swift. De Korfrakkers gaat wederom de strijd aan met Swift en Rosolo speelt tegen Be Quick. Zondag 24 maart en zondag 31 maart vinden de eerste en tweede ronde van de play-offs plaats. Op zaterdag 6 april strijden de winnaars van de play-offs in Indoor-Sportcentrum Eindhoven om de landelijke titel tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale. Tickets kun je hier bestellen.

Datum: 18 maart 2019 - 15:00 uur
Door: Redactie Korfbal.