Dameskorfbal: Het blijft spannend in de middenmoot

Dameskorfbal

Door het verlies van Swift, de winst van Be Quick en het gelijkspel tussen SPES en DDW blijft de middenmoot in de Topklasse dames spannend met drie ploegen op 9 punten en één op 8 punten. Koplopers De Korfrakkers en Rosolo hebben een gat geslagen met respectievelijk 18 en 14 punten terwijl Prinses Irene (4 punten) en ODC (1 punt) het lastig hebben onder aan de ranglijst.

Prinses Irene – De Korfrakkers, 11-18
Voor de tweede keer in vijf dagen stonden Prinses Irene en de Korfrakkers tegen elkaar. Voor Prinses Irene, die de vorige wedstrijd verloor, een nieuwe kans. Vol inzet vooral op de aanval gingen zij de strijd aan. Het lukte ze alleen niet dit om te zetten in doelpunten. De Korfrakkers daarentegen scoorden met fases vrij gemakkelijk van afstand en hadden de gehele wedstrijd de voorsprong in handen. Met rust was het 3-7. Door de afronding van de kansen te verscherpen kon De Korfrakkers de tweede helft verder uitlopen. En ondanks dat Prinses Irene nog terugkwam met mooie afstandsschoten ging De Korfrakkers met een winst van 11-18 naar huis. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene.

SPES (M) – DDW, 17-17
Twee teams die samen in de middenmoot staan met een gelijk aantal punten mochten het tegen elkaar opnemen. SPES kwam voortvarend uit de startblokken en stond snel op een 5-0 voorsprong. DDW herstelde zich een kon terugkomen tot 7-6, maar kon niet voorsprong komen. SPES hervond de rust wist weer wat uit te lopen maar door een strijdlustig DDW bleef het een beperkte voorsprong met rust van 11-9. Na rust voerde DDW de druk verder op en kreeg meer grip op het spel van SPES, waardoor de achterstand omgebogen werd naar een 13-14 voorsprong. SPES herpakte zicht liep uit naar 16-14 maar kon niet voorkomen dat DDW weer langszij kwam . De wedstrijd eindigde met 17-17 gelijkspel. Zo blijft het spannend in de middenmoot. Klik hier voor het wedstrijdverslag van SPES.

Swift (v) – Be Quick, 19-24
Swift verloor van Be Quick, waardoor Be Quick haar voorbij gaat op de ranglijst.

Rosolo – ODC,  20-13
Rosolo, tweede op de ranglijst, pakte zoals verwacht de winst op het onderaan staande ODC.

Datum: 28 januari 2019 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.