Dameskorfbal: Prinses Irene blijft in de Topklasse

Dameskorfbal

Prinses Irene wint de derde beslissende play down wedstrijd tegen Oranje Wit en speelt ook volgend seizoen in de Topklasse Dameskorfbal.

Oranje Wit won de eerste play down wedstrijd met 16-11. In die eerste wedstrijd waren zij goed op schot en gaven verdedigend goed druk waar Prinses Irene niet onderuit kon komen. De tweede wedstrijd werd een spannende waarin Oranje wit snel met vier doelpunten voor kwam en het even duurde voor Prinses Irene ook tot scoren kon komen. Het bleef de tweede wedstrijd een gelijkopgaande strijd die Prinses Irene uiteindelijk nipt won door in de laatste seconde te scoren (14-13). Dus was een derde wedstrijd nodig om te bepalen wie volgend seizoen op het hoogste niveau in het Dameskorfbal mag spelen.

Dat de speelsters van Prinses Irene en Oranje Wit aan elkaar gewaagd zijn bleek ook in deze laatste beslissende wedstrijd, wat wederom een spannende werd. Veel strijdlust van beide teams in een wedstrijd waarin om en om werd gescoord. Na een ruststand van 8-8 volgde een spannende eindfase waarin het Prinses Irene eerst twee punten los kwam van Oranje Wit met 9-11. Maar Oranje Wit bracht de spanning terug in de wedstrijd door terug te komen naar 12-12. Op dat moment werd er weer om en om gescoord tot de 15-15. Oranje Wit scoorde de 16-15 wat ze dichterbij promotie bracht en voor Prinses Irene degradatie in zicht kwam. Het moment voor de dames van Prinses Irene om nog een laatste keer gas te geven. Met nog twee doelpunten en door collectief goed spel wist Prinses Irene uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 16-18. Prinses Irene speelt daardoor ook volgend seizoen in de Topklasse Dameskorfbal.

Foto: website Prinses Irene

Datum: 15 april 2019 - 12:23 uur