Dameskorfbal: spanning bovenaan de ranglijst

Dameskorfbal Dameskorfbal Veldfinale

Met nog maar één wedstrijd te gaan komt de Dameskorfbal Veldfinale dichtbij. In beide poules van de Topklasse is het bovenin nog spannend richting de finaleplekken. Door de uitslagen van dit weekend vindt aankomend weekend in de Topklasse A een heel spannende wedstrijd plaats om de eerste plek. In de Topklasse B staat Be Quick ruim bovenaan maar blijft het spannend welk team zich nog meer plaatst voor de play-offs. Een greep uit de wedstrijden van afgelopen weekend.

Topklasse A: De Korfrakkers – Spes
De Korfrakkers liet er geen gras over groeien te gaan voor de winst en kwamen op een 5-0 voorsprong. Vanaf dat moment begon Spes wat terug te doen en bracht de stand terug naar 5-3. Net voor rust maakte De Korfrakkers het gat weer groter waardoor de teams met 6-3 de rust in gingen. In de tweede helft scoorden beide teams twee doelpunten en bleef het gat drie punten. De Korfrakkers werd hierna wat slordiger in de passing en afronding en Spes knokte zich in die fase terug naar 8-7. Waarna De Korfrakkers de regie weer zelf in handen nam en uit kon lopen. Met een eindstand van 14-10 staat De Korfrakkers nu op een tweede plaats en blijft het in de race voor het kampioenschap. Volgende week speelt De Korfrakkers tegen Prinses Irene en met maar één punt verschil op de ranglijst wordt dit een heel belangrijke wedstrijd waarin duidelijkheid moet komen welk team de nummer één wordt! (Uitslag: 14-10)

Topklasse B: Stormvogels – DDW
Beide teams begonnen gemotiveerd aan deze wedstrijd. Voor DDW was na de winst vorige week de mogelijkheid tot het behalen van de play-offs ontstaan. Voor Stormvogels was winst belangrijk om van de onderste positie op de ranglijst af te komen. DDW begon na eigen zeggen slordig aan de wedstrijd, maar kwam toch op 0-1 voorsprong. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, waar DDW wel steeds de voorsprong kon behouden. Met 6-7 gingen de teams de rust in. Na rust kwam Stormvogels terug in de wedstrijd door de gelijkmaker te scoren. Het laatste kwartier speelde DDW effectief en miste Stormvogels veel kansen waardoor DDW uitliep naar 12-19. Met deze uitslag heeft DDW het behalen van de play-offs weer in eigen hand omdat Rosolo verloren heeft. Als DDW volgende week wint, kwalificeren zij zich voor een plek in de play-offs. Stormvogels moet volgende week twee punten pakken tegen Be Quick om in de Topklasse te blijven. (Uitslag: 12-19)

Dameskorfbal Veldfinale
Dit jaar wordt de Dameskorfbal Veldfinale gehouden op de velden van sportpark De Wijher in Roermond op zaterdag 23 juni. De organisatie is in handen van Roka en Ready’60. Voor €4,- kun je bij deze leuke dag aanwezig zijn. Kijk voor meer informatie op deze website.

Datum: 28 mei 2019 - 12:00 uur