Dameskorfbal: Spanning rondom plaatsing kruisfinales!

Dameskorfbal

Afgelopen weekend stond de één na laatste speelronde op het programma. De kruisfinales komen dichterbij en er staat nog veel op het spel. Prinses Irene en Swift speelden een heel spannende wedstrijd, waarin het gat op geen enkel moment groter was dan één doelpunt. De Korfrakkers bleek te sterk voor Spes, net als dat DDW te sterk was voor ODC. Bij Rosolo en Be Quick was het spannend, dit eindigde in een gelijkspel. Na deze speelronde zijn De Korfrakkers en Rosolo verzekerd van een plek in de kruisfinales. Voor de andere twee plekken in de kruisfinales is het nog spannend voor Be Quick, DDW en Swift. Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

Prinses Irene – Swift, 10-11
Deze wedstrijd was voor beide teams belangrijk en de spanning was goed voelbaar in de sporthal. De doelpunten waren duur en de teams gaven elkaar niets cadeau. De eerste helft nam Prinses Irene het initiatief en kwam steeds op voorsprong door veel kansen te pakken en snelle aanvallen te spelen. Swift kon net voor rust aanhaken, scoorde twee keer achter elkaar en ging met één punt voorsprong de rust in. De tweede helft was het andersom en kwam Swift steeds op voorsprong. Het lukte beide teams niet om uit te lopen naar een verschil van twee doelpunten. Met nog drie minuten op de klok scoorde Swift het winnende doelpunt. Swift is hiermee nog volop in de race voor de kruisfinales. Prinses Irene kreeg na de wedstrijd het bericht dat nummer acht ODC heeft verloren en is hiermee verzekerd van een verlenging van de zaalcompetitie. Zij zullen begin april alles op alles zetten om via de nacompetitie een plek in de Topklasse voor volgend seizoen te veroveren. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene.

De Korfrakkers – Spes, 21-6
De Korfrakkers had in het begin van de wedstrijd geen antwoord op de slimme tactische wissel die Spes in de beginopstelling had gemaakt. Door twee goede vrije ballen kwam Spes op voorsprong, maar deze voorsprong was van korte duur. De Korfrakkers was na zeven minuten spelen warm gedraaid en vanaf dat moment werd het lastig voor Spes. De dames van De Korfrakkers schoten goed en verdedigde sterk. De Korfrakkers scoorde veel afstandsschoten en het gat werd snel groter. Spes speelde aanvallend een laag tempo waardoor ze niet vrij kwamen en de doelpogingen niet in de buurt van de korf kwamen. Verdedigend lukte het Spes niet om grip te krijgen op de goed schietende dames van De Korfrakkers. De Korfrakkers won de wedstrijd en was al zeker van een plek in de kruisfinales. Spes blijft op de zesde plaats staan.

ODC – DDW, 6-23

Rosolo – Be Quick, 13-13

De Dameskorfbal Zaalfinale vindt plaats op zaterdag 6 april in Eindhoven. Voorafgaand vindt het Indoor Sportspektakel plaats, een leuk evenement voor B- en C-jeugd. Tickets voor beide evenementen kun je hier bestellen.

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Datum: 12 maart 2019 - 09:00 uur