Dameskorfbal Topklasse Round-Up #1

Dameskorfbal Topklasse Round-Up #1

Dameskorfbal

Ook het dameskorfbal is weer los, afgelopen weekend werd de eerste speelronde afgewerkt. Nog niet alle ploegen zijn in actie gekomen, voor Altior en ODC (Topklasse A) start de competitie aankomend weekend.

Topklasse A:

Be Quick 1 – Spes
In Nuland startte de thuisploeg het nieuwe seizoen sterk. Ondanks dat SPES veel kansen creëerde, bleef de afronding uit, zodoende was het Be Quick dat een ruime 5-0 voorsprong nam. Pas daarna kwam ook SPES in het verhaal voor en werd de ruststand op 7-2 bepaald. Ook na rust waren de dames van Be Quick scherper, al waren de doelpunten schaars. Ondanks dat er hard gewerkt werd door de ploeg uit Milbeek werd er slechts één keer gescoord. Daarentegen stond de verdediging wel erg sterk, waardoor ook Be Quick maar drie keer tot scoren wist te komen. Een valse start dus voor Spes, Be Quick pakt de eerste punten. (Uitslag: 10-3)

De Korfrakkers 1 – Rooi 1
KV Rooi is promovendus in de Topklasse A, en gaf zaterdag in Erp direct haar visitekaartje af. Uit een strafworp kwam de ploeg uit Sint-Oedenrode op een 0-1 voorsprong en moest De Korfrakkers in de achtervolging. Rooi behield het initiatief en ging met een 4-8 stand de rust in. Ook in de tweede helft lukte het de Erpse dames niet om het heft in handen te nemen. Ondanks dat er meer energie geleverd werd en het eigen spel beter gespeeld werd, bleef het afrondingspercentage te laag, terwijl Rooi de kansen wel afmaakte. (Uitslag: 9-14)

Topklasse B:

DDW/SDO’99 1 – Astrantia/Ona 1
Weinig doelpunten in de eerste wedstrijd Hooge Mierde, waar Astrantia op bezoek kwam bij DDW. Na een ruststand van 2-1 pakte DDW de eerste punten van het seizoen. (Uitslag: 7-6)

De Peelkorf 1 – Rosolo 1
Het was de ploeg uit Reusel die het sterkst uit de startblokken kwam, waardoor De Peelkorf direct in de achtervolging moest. Via 0-1 en 0-2 kwamen de dames uit Ysselsteyn terug tot 3-3. Opnieuw was het Rosolo dat de voorsprong pakte maar ook nu kwam De Peelkorf weer langszij. Tot aan de rust bleef het stuivertje wisselen (6-6). In het tweede bedrijf was het de thuisploeg dat het heft in handen nam en een kleine voorsprong pakte. Ondanks dat Rosolo nogmaals op gelijke hoogte wist te komen, bleef De Peelkorf volharden in het goede spel, wat resulteerde in de eerste overwinning van het seizoen. (Uitslag: 14-12)

Prinses Irene 1 – Swift 1
Het was puzzelen voor coach Arno Theunisse van Prinses Irene. Met een groot aantal blessuregevallen was het voor de dames uit Nistelrode erg zoeken naar het juiste spel. Swift profiteerde hier van en opende de score, waarna het voor Prinses Irene zaak was om aan te haken. Dat lukte en nog voor rust werd de achterstand ongedaan gemaakt (4-4). Meteen na rust was het Swift dat als eerste scoorde, maar het kon de voorsprong niet vasthouden. Prinses Irene trok het initiatief naar zich toe en sloeg een gaatje. Swift kwam dit niet meer te boven, waardoor Prinses Irene de punten in eigen huis houdt. (Uitslag: 12-9)

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Datum: 19 september 2019 - 09:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl