Dameskorfbal Topklasse Round-Up #2

Dameskorfbal Topklasse Round-Up #2

Dameskorfbal

In de Topklasse A is de regerend Nederlands Kampioen ook na twee speelronden nog puntloos. Nadat er vorige week van promovendus Rooi werd verloren, was nu Altior te sterk. In de Topklasse B zijn er drie ploegen die de punten pakken tot nu toe, de andere ploegen staan met lege handen.

Topklasse A:

Altior – De Korfrakkers
Veel publiek langs de lijn in Heeswijk afgelopen zondag. Hoewel De Korfrakkers de score opende, was het Altior dat het initiatief naar zich toe trok. Het schortte aan Erpse zijde met name aan de afronding, waardoor de kansen niet benut werden. Altior behield de voorsprong de gehele wedstrijd, ondanks dat ook zij moeite had met het afronden van de kansen. Geen ruime overwinning, maar toch de eerste twee punten voor Altior. De Korfrakkers - toch regerend Nederlands Kampioen - staat nog zonder punten onderaan. (Uitslag: 10-8)

Rooi – Be Quick
De doelpunten waren duur in Sint-Oedenrode zondag: na twaalf minuten korfbal stond er slechts een 2-0 stand op het scorebord. Be Quick had het verdedigend moeilijk en maakte veel fouten, wat resulteerde in een 5-3 achterstand bij rust. Ook in de tweede helft was het Rooi dat het heft in handen nam en het gat vergrootte tot vier goals. Daarna ging er een knop om bij de Nulandse dames, werden de verdedigende fouten eruit gehaald en gecreëerde kansen beter afgerond. Uiteindelijk werd de achterstand weggepoetst en werden de punten gedeeld. (Uitslag 11-11)

Spes – ODC
Spes – zonder aanvoerder Dyan Peters (geblesseerd) – trad zondag aan tegen ODC uit Asten. De beginfase van het duel was voor Spes, dat scherp begon en de eerste voorsprong pakte. ODC haakte aan en tot de rust bleef het stuivertje wisselen (6-7). Ook na rust gingen beide ploegen gelijk op, maar de dames uit Asten waren zuiverder in de afronding, waar Spes het liet liggen. ODC sloeg een gaatje en dat kon Spes niet meer herstellen. Een goede competitiestart voor ODC, Spes staat na twee wedstrijden nog met lege handen. (Uitslag 12-17)

Stand in de Topklasse A:

  W P
1. Be Quick 2 3
2. Rooi 2 3
3. ODS 1 2
4. Altior 1 2
5. De Korfrakkers 2 0
6. Spes 2 0

 

Topklasse B:

Astrantia/Ona – De Peelkorf
De Peelkorf en Astrantia zijn geen onbekenden van elkaar: in voorbereiding op het nieuwe seizoen speelden de dames al een oefenwedstrijd. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel in de eerste helft. Er werd om en om gescoord en geen van beiden slaagden erin om een gaatje te slaan. Bij rust stond er dan ook een 6-6 stand op het scorebord. In de tweede helft was er een totaal ander spelbeeld. De Peelkorf nam het voortouw en met vier achtereenvolgende goals werd er een beslissend gat geslagen. Astrantia scoorde slechts één keer in de tweede helft, niet genoeg om de punten in eigen huis te houden. (Uitslag: 7-14)

Rosolo – Prinses Irene
Nadat Prinses Irene vorige week nog te kampen had met veel ontbrekende speelsters, was de ploeg afgelopen weekend eindelijk compleet. De dames uit Nistelrode startten furieus en pakten een 0-3 voorsprong. Het lukte Rosolo om terug te komen tot 2-3, maar daarna liep Prinses Irene weer uit op de thuisploeg. Vooral het gebrek aan rebounds speelde Rosolo parten, de dames uit Reusel konden niet lekker in hun spel komen en er werd al bij een 3-6 tussenstand gewisseld om iets te forceren. Helaas had dit niet het gewenste effect en na de rust (4-7) hielden de bezoeksters de touwtjes stevig in handen. (Uitslag: 7-12)

Swift – DDW/SDO’99
(Uitslag: 16-19)

Stand in de Topklasse B:

  W P
1. De Peelkorf 2 4
2. Prinses Irene 2 4
3. DDW/SDO'99 2 4
4. Swift 2 0
5. Rosolo 2 0
6. Astrantia 2 0

 

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Datum: 26 september 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl