Dameskorfbal Topklasse Round-Up #2

Dameskorfbal

In de Topklasse A is de regerend Nederlands Kampioen ook na twee speelronden nog puntloos. Nadat er vorige week van promovendus Rooi werd verloren, was nu Altior te sterk. In de Topklasse B zijn er drie ploegen die de punten pakken tot nu toe, de andere ploegen staan met lege handen.

Topklasse A:

Altior – De Korfrakkers
Veel publiek langs de lijn in Heeswijk afgelopen zondag. Hoewel De Korfrakkers de score opende, was het Altior dat het initiatief naar zich toe trok. Het schortte aan Erpse zijde met name aan de afronding, waardoor de kansen niet benut werden. Altior behield de voorsprong de gehele wedstrijd, ondanks dat ook zij moeite had met het afronden van de kansen. Geen ruime overwinning, maar toch de eerste twee punten voor Altior. De Korfrakkers - toch regerend Nederlands Kampioen - staat nog zonder punten onderaan. (Uitslag: 10-8)

Rooi – Be Quick
De doelpunten waren duur in Sint-Oedenrode zondag: na twaalf minuten korfbal stond er slechts een 2-0 stand op het scorebord. Be Quick had het verdedigend moeilijk en maakte veel fouten, wat resulteerde in een 5-3 achterstand bij rust. Ook in de tweede helft was het Rooi dat het heft in handen nam en het gat vergrootte tot vier goals. Daarna ging er een knop om bij de Nulandse dames, werden de verdedigende fouten eruit gehaald en gecreëerde kansen beter afgerond. Uiteindelijk werd de achterstand weggepoetst en werden de punten gedeeld. (Uitslag 11-11)

Spes – ODC
Spes – zonder aanvoerder Dyan Peters (geblesseerd) – trad zondag aan tegen ODC uit Asten. De beginfase van het duel was voor Spes, dat scherp begon en de eerste voorsprong pakte. ODC haakte aan en tot de rust bleef het stuivertje wisselen (6-7). Ook na rust gingen beide ploegen gelijk op, maar de dames uit Asten waren zuiverder in de afronding, waar Spes het liet liggen. ODC sloeg een gaatje en dat kon Spes niet meer herstellen. Een goede competitiestart voor ODC, Spes staat na twee wedstrijden nog met lege handen. (Uitslag 12-17)

Stand in de Topklasse A:

W P
1. Be Quick 2 3
2. Rooi 2 3
3. ODS 1 2