Dameskorfbal Topklasse Round-Up #2: De Korfrakkers herpakt zich

Dameskorfbal

De Korfrakkers is de tweede speelronde een stuk beter doorgekomen dan de eerste. Zowel Swift als Be Quick zitten in een mindere fase en zullen de komende weken aan de bak moeten.

Spes (M) – Rosolo
De eerste helft gingen de ploegen ook gelijk op: Spes gaf veel verdedigende druk op de buitenkant waardoor Rosolo lastig tot aanvallen kwam. Daarnaast had Rosolo verdedigend de zaken juist niet goed op orde en gaf het veel vrije ballen en strafworpen weg waar de thuisploeg gretig gebruik van maakte. Dit resulteerde in een ruststand van 7-7. In de tweede helft liep Rosolo langzaam uit naar een voorsprong van vier doelpunten, maar Spes gaf zich nog niet gewonnen.

De thuisploeg zette vlak voor tijd nog even aan en kwam terug tot 12-13 en zo kon de wedstrijd nog alle kanten opgaan. Echter, Neele Rooijakkers zorgde ervoor dat Rosolo toch de punten binnenhaalde door de beslissende 12-14 binnen te schieten. Vervolgens scoorde de uitploeg nog twee keer, waardoor het ietwat geflatteerd met 12-16 won. Johnny Vervoort (coach Spes): “Ondanks dit verlies ben ik trots op de meiden. Tegen een titelkandidaat zo spelen en zien dat ons spel steeds beter wordt, doet me goed.” De coach van Rosolo, Diederik Klaassen, is een stuk kritischer: “Er zijn nog veel verbeterpunten waar we mee verder kunnen.” (Uitslag: 12-16)

Be Quick – Stormvogels
De twee ploegen, die allebei nog op nul punten stonden, maakten het elkaar niet makkelijk. Ze gaven elkaar weinig ruimte en het lukte geen van beiden om echt los te komen van de ander. De ploegen gingen dan ook rusten met een minieme voorsprong voor de thuisploeg: 10-9. In de tweede helft was het juist de uitploeg dat het initiatief nam en meteen op gelijke hoogte kwam. Vervolgens speelde Stormvogels de wedstrijd volwassen uit en doordat het als collectief goed overeind bleef, lukte het de ploeg om uiteindelijk met 14-15 te winnen.

Zo heeft de ploeg uit Luyksgestel de eerste punten van het seizoen te pakken. Will van de Kruijs (coach Be Quick) baalt van het resultaat: “We zitten in een fase waar het even niet mee zit en daarbij laten we zelf op verschillende gebieden ook wat steekjes vallen. Het is zaak deze steekjes op te pakken en ons te verbeteren, zodat we ervoor kunnen zorgen dat het wel weer mee gaat zitten.” (Uitslag: 14-15)

DDW/SDO’99 – Prinses Irene
Na de nipte overwinningen van vorige week speelden deze ploegen afgelopen zondag opnieuw een spannende wedstrijd. DDW wist in de eerste helft de aanval van Prinses Irene te ontregelen en nam zo een 12-7 voorsprong. Door wat slordigheden gaf de thuisploeg net voor rust nog drie doelpunten weg waardoor de ploegen de kleedkamers in gingen met een 12-10 stand.

DDW startte vervolgens scherp aan de tweede helft en liep vrij gemakkelijk uit naar een 17-11 voorsprong, maar Prinses Irene gaf zich niet gewonnen. In een sterke fase met veel mooie doelpunten van afstand knokte de uitploeg zich terug en kwam zelfs met 20-22 voor. Toch toonde DDW in de slotfase veerkracht en lukte het de dames uit Hooge Mierde uiteindelijk om de punten binnen te slepen. Een zwaarbevochten overwinning, waarbij de zusjes Marien (DDW) een erg belangrijke rol speelden. Zuur puntverlies voor Prinses Irene, vindt ook coach Arno Theunisse: “Het was erg zuur dat we in de slotfase de wedstrijd alsnog weggeven, ik baalde er flink van.” (Uitslag: 24-23)

De Korfrakkers – Swift (V)
Ondanks de grote tegenvaller tegen Rosolo afgelopen week begon De Korfrakkers goed aan de wedstrijd. In de eerste minuut scoorde de thuisploeg de 1-0 en hoewel Swift snel op 1-1 kwam, breidde De Korfrakkers haar voorsprong verder uit in de eerste helft. De thuisploeg vocht als een team en kon zo de rust in gaan met een 10-5 voorsprong.

In het eerste gedeelte van de tweede helft waren de Erpse dames een stuk minder gefocust, maar na een snelle time-out gingen het spel weer de goede kant op. De schoten vielen goed en hoewel de uitploeg haar best deed om nog iets terug te doen, bleven de punten in Erp. Swift heeft na twee wedstrijden nog geen punten binnen weten te halen. Coach Han Janssens: “Conclusie van de speelsters is dat het beter kan en vooral moet de komende weken.” (Uitslag: 19-13)

Stand in de Topklasse Dames:

1. Rosolo  2 4
2. DDW  2 4