Dameskorfbal Topklasse Round-Up #3

Dameskorfbal Topklasse Round-Up #3

Dameskorfbal

Afgelopen weekend werd alweer de derde competitiewedstrijd afgewerkt in het Dames Korfbal. Vrijwel alle teams traden op zondag tegen elkaar aan, met uitzondering van Korfrakkers en ODC. Zij streden op zaterdag al in een spannende wedstrijd om de winst. Benieuwd wat er in de andere wedstrijden gebeurde? Je leest het in deze derde Round-Up!

Topklasse A:

De Korfrakkers - ODC
ODC reisde op zaterdag af naar Erp om het op te nemen tegen De Korfrakkers. Korfrakkers had nog geen punten weten te pakken en ODC had tot nu toe drie punten weten te bemachtigen. De wedstrijd ging gelijk opgaand van start en er stond al snel een 1-1 stand op het scorebord. Het was ODC dat daarna uit kon lopen naar drie doelpunten verschil. Doorslaggevend in deze fase was dat ODC de kansen wel afmaakte en Korfrakkers dat niet deed. De Erpse dames pasten de verdedigende tactiek wat aan waardoor ODC minder makkelijk tot scoren kwam en dat zorgde ervoor dat de Korfrakkers nog net voor rust aan kon haken door de 4-6 te scoren. Na rust ging het gelijk op en werd het nog spannend. De Korfrakkers knokte zich terug in de wedstrijd en door drie doelpunten op rij stond er een 10-10 op het scorebord. Een spannende slotfase brak aan waarin ODC vlak voor tijd de winst veiligstelde met een schot van afstand. Zij wonnen nipt met 10-11 en namen de punten terug mee naar Ommel. (Uitslag: 10-11)

Be Quick – Altior
Nadat Altior afgelopen donderdag in een inhaalwedstrijd tegen ODC genoegen moest nemen met een gelijkspel, trad het dit weekend aan tegen Be Quick uit Nuland dat op een gedeelde eerste plek stond. Be Quick startte goed aan de wedstrijd.  Er werd goed verdedigd en aanvallend konden voldoende kansen gecreëerd worden, waardoor de thuisploeg al snel met 4-0 voor stond. Toen stokte het scoren aan de kant van Be Quick waardoor Altior net voor rust toch nog wat terug kon doen: 5-2. Na rust ging het gelijk op en wist Altior beter in de wedstrijd te komen. Met nog 20 minuten te spelen stond er een 6-5 tussenstand op het scorebord en leek het een spannende wedstrijd te worden. Echter, Be Quick herpakte zich en ging langere aanvallen draaien. Verdedigend hield ze de controle, waardoor er een beslissend gat kon worden geslagen. De Nulandse dames wonnen met 13-6. “Het is goed om te zien dat we aan het groeien zijn in onze aanvallende en verdedigende intenties. Maar we hebben nog een lange weg te gaan”, aldus de winnende coach Will van de Kruijs. (Uitslag: 13-6)

Rooi – SPES
Spes uit Milsbeek nam het zondag op tegen Rooi uit Sint-Oedenrode. De Milsbeekse dames hadden tot nu toe nog geen punten weten te pakken terwijl Rooi het seizoen goed begonnen was en zich op een gedeelde eerste plaats bevond. SPES miste enkele basisspeelsters en trad dus met een gewijzigde opstelling aan tegen Rooi. Het was Rooi dat sterker aan de wedstrijd startte. Zij stond, door twee goede schoten van afstand, al snel met 2-0 voor. Deze voorsprong gaf de thuisploeg de eerste helft niet meer weg. Rooi schoot met scherp en SPES miste juist de scherpte in de afronding. Dit zorgde voor een 9-6 ruststand. In de tweede helft was eenzelfde beeld te zien. Rooi ging door met scoren en liep zelfs uit naar 14-6. “In deze fase maken we verdedigend minder onnodige fouten, waardoor we makkelijk uit konden lopen”, aldus Davy Wind, coach van Rooi. SPES kon nog een paar doelpunten mee pikken, maar kon het gat niet meer dichten. Uiteindelijk won Rooi verdiend met 15-9. Coach Johnny Vervoort van SPES gaf aan dat hij de wil om te winnen deze wedstrijd niet had gezien en dat er volgende week uit een ander gaatje getapt moet worden om te winnen. SPES neemt het dan op tegen mede hekkensluiter De Korfrakkers. Wind vond het een verdiende overwinning voor zijn ploeg, in een toch wat fysieke wedstrijd. (Uitslag: 15-9)

Stand in de Topklasse A:

  W P
1. Be Quick 3 5
2. Rooi 2 5
3. ODC 3 5
4. Altior 3 3
5. De Korfrakkers 3 0
6. Spes 3 0


Programma:

De Korfrakkers - Spes
ODC - Be Quick
Altior - Rooi


Topklasse B:

De Peelkorf – Swift
Swift kwam op bezoek bij De Peelkorf in Ysselstein. Het duurde lang voordat de wedstrijd op gang kwam. Het tempo lag laag en beide teams hadden moeite om de goede kansen te zoeken. Tevens was de afronding matig waardoor er met rust maar een tussenstand van 1-1 op het scorebord stond. Na rust lag het tempo bij beide ploegen wat hoger en kwam het scoren beter op gang. Swift zorgde voor het eerste doelpunt na rust, maar daarna nam De Peelkorf het initiatief over en zorgde voor een 3-2 voorsprong. Vervolgens werd er om en om gescoord en gingen beide teams vol voor de overwinning. Een spannende slotfase brak aan waar uiteindelijk geen winnaar uit kwam. De wedstrijd eindigde in een 5-5 gelijke stand. De punten werden gedeeld in een wedstrijd waarin veel kansen werden gemist. (Uitslag: 5-5)

Astrantia/ONA – Rosolo
Rosolo uit Reusel reisde af naar Middelaar om het op te nemen tegen Astrantia. Beide ploegen hadden de eerste twee wedstrijden verloren en waren er dus op gebrand op de eerste punten te pakken. De dames uit Middelaar hadden deze week maar één keer kunnen trainen doordat er te veel dames niet fit waren. Het was Rosolo dat het scherpst aan de wedstrijd startte en al snel met 0-3 de voorsprong pakte. Astrantia deed wat terug door een korte kans te scoren. De Reuselse dames verdedigden goed en kregen veel kansen. Het regenachtige weer bemoeilijkte het scoren, maar er stond met rust een stand van 1-6 op het scorebord. Coach Roland Dost van Astrantia: “In de eerste helft twijfelden we teveel waardoor we foute keuzes maakten. Na rust gingen we beter in de tactiek spelen en rondden we onze kansen beter af.” Echter bleef Rosolo wel aan de goede kant van de score en werd het gat nooit kleiner dan vier doelpunten. Bij 4-10 was het definitieve gat geslagen en werd Rosolo wat slordiger. Astrantia kon nog wat doelpunten mee pikken waardoor de scheidsrechter bij een stand van 9-13 affloot. Coach Diederik Klaassen van Rosolo was vooral blij met de winst: “Winnen was vandaag het belangrijkste. Ik ben opgelucht dat dat is gelukt zonder echt in de problemen te komen.” (Uitslag: 9-13)

DDW/SDO’99 - Prinses Irene
Beide koplopers namen het afgelopen zondag op tegen elkaar in Hooge Mierde. De thuisploeg startte het beste aan de wedstrijd door meteen een 2-0 voorsprong te pakken. Het lukte Prinses Irene om weer op gelijke hoogte te komen. De eerste helft deden de ploegen niet veel voor elkaar onder maar was het Prinses Irene dat voor rust met 5-7 voor kwam. Echter kon DDW nog net voor rust gelijk maken waardoor er met 7-7 gerust werd. Het was DDW dat beter uit de startblokken kwam en vrij snel een gat kon slaan van vier doelpunten: 12-8. Prinses Irene kwam terug tot 13-11 en met nog zes minuten spelen leek DDW het beslissende gat weer te hebben gemaakt: 14-11. Echter gaf Prinses Irene niet op en met verschillende wissels die goed uitpakten zorgde zij voor een spannende slotfase. Er waren voldoende kansen op de gelijkmaker voor de dames uit Nistelrode, maar het lukte ze niet om er nog een gelijkspel uit te slepen. De wedstrijd eindigde met een 14-13 overwinning voor de dames uit Hooge Mierde. Coach Arno Theunisse van Prinses Irene: “In het eerste gedeelte van de tweede helft hadden wij geen goed antwoord op de druk die DDW gaf, dit kregen we pas de laatste tien minuten van de wedstrijd onder controle.” Op basis van de tweede helft vond hij het dan ook een verdiende zege voor de thuisploeg. Coach Tjeerd Kooiman van DDW was tevreden met de uitslag en de punten: “Ik heb genoten van ons team. Afspraken werden nagekomen, er werd veel strijd geleverd en we scoorden over verschillende schijven. Echt een teamprestatie!” (Uitslag: 14-13)

Stand in de Topklasse B:

  W P
1. DDW/SDO'99 3 6
2. De Peelkorf 3 5
3. Prinses Irene 3 4
4. Rosolo 3 2
5. Swift 3 1
6. Astrantia 3 0


Programma:

Swift - Astrantia
DDW - Rosolo
Prinses Irene - De Peelkorf


Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Datum: 1 oktober 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl