Dameskorfbal Topklasse Round-Up #3

Dameskorfbal

Afgelopen weekend werd alweer de derde competitiewedstrijd afgewerkt in het Dames Korfbal. Vrijwel alle teams traden op zondag tegen elkaar aan, met uitzondering van Korfrakkers en ODC. Zij streden op zaterdag al in een spannende wedstrijd om de winst. Benieuwd wat er in de andere wedstrijden gebeurde? Je leest het in deze derde Round-Up!

Topklasse A:

De Korfrakkers - ODC
ODC reisde op zaterdag af naar Erp om het op te nemen tegen De Korfrakkers. Korfrakkers had nog geen punten weten te pakken en ODC had tot nu toe drie punten weten te bemachtigen. De wedstrijd ging gelijk opgaand van start en er stond al snel een 1-1 stand op het scorebord. Het was ODC dat daarna uit kon lopen naar drie doelpunten verschil. Doorslaggevend in deze fase was dat ODC de kansen wel afmaakte en Korfrakkers dat niet deed. De Erpse dames pasten de verdedigende tactiek wat aan waardoor ODC minder makkelijk tot scoren kwam en dat zorgde ervoor dat de Korfrakkers nog net voor rust aan kon haken door de 4-6 te scoren. Na rust ging het gelijk op en werd het nog spannend. De Korfrakkers knokte zich terug in de wedstrijd en door drie doelpunten op rij stond er een 10-10 op het scorebord. Een spannende slotfase brak aan waarin ODC vlak voor tijd de winst veiligstelde met een schot van afstand. Zij wonnen nipt met 10-11 en namen de punten terug mee naar Ommel. (Uitslag: 10-11)

Be Quick – Altior
Nadat Altior afgelopen donderdag in een inhaalwedstrijd tegen ODC genoegen moest nemen met een gelijkspel, trad het dit weekend aan tegen Be Quick uit Nuland dat op een gedeelde eerste plek stond. Be Quick startte goed aan de wedstrijd.  Er werd goed verdedigd en aanvallend konden voldoende kansen gecreëerd worden, waardoor de thuisploeg al snel met 4-0 voor stond. Toen stokte het scoren aan de kant van Be Quick waardoor Altior net voor rust toch nog wat terug kon doen: 5-2. Na rust ging het gelijk op en wist Altior beter in de wedstrijd te komen. Met nog 20 minuten te spelen stond er een 6-5 tussenstand op het scorebord en leek het een spannende wedstrijd te worden. Echter, Be Quick herpakte zich en ging langere aanvallen draaien. Verdedigend hield ze de controle, waardoor er een beslissend gat kon worden geslagen. De Nulandse dames wonnen met 13-6. “Het is goed om te zien dat we aan het groeien zijn in onze aanvallende en verdedigende intenties. Maar we hebben nog een lange weg te gaan”, aldus de winnende coach Will van de Kruijs. (Uitslag: 13-6)

Rooi – SPES
Spes uit Milsbeek nam het zondag op tegen Rooi uit Sint-Oedenrode. De Milsbeekse dames hadden tot nu toe nog geen punten weten te pakken terwijl Rooi het seizoen goed begonnen was en zich op een gedeelde eerste plaats bevond. SPES miste enkele basisspeelsters en trad dus met een gewijzigde opstelling aan tegen Rooi. Het was Rooi dat sterker aan de wedstrijd startte. Zij stond, door twee goede schoten van afstand, al snel met 2-0 voor. Deze voorsprong gaf de thuisploeg de eerste helft niet meer weg. Rooi schoot met scherp en SPES miste juist de scherpte in de afronding. Dit zorgde voor een 9-6 ruststand. In de tweede helft was eenzelfde beeld te zien. Rooi ging door met scoren en liep zelfs uit naar 14-6. “In deze fase maken we verdedigend minder onnodige fouten, waardoor we makkelijk uit konden lopen”, aldus Davy Wind, coach van Rooi. SPES kon nog een paar doelpunten mee pikken, maar kon het gat niet meer dichten. Uiteindelijk won Rooi verdiend met 15-9. Coach Johnny Vervoort van SPES gaf aan dat hij de wil om te winnen deze wedstrijd niet had gezien en dat er volgende week uit een ander gaatje getapt moet worden om te winnen. SPES neemt het dan op tegen mede hekkensluiter De Korfrakkers. Wind vond het een verdiende overwinning voor zijn ploeg, in een toch wat fysieke wedstrijd. (Uitslag: 15-9)

Stand in de Topklasse A:

W P
1. Be Quick 3 5
2. Rooi 2 5
3. ODC 3 5