Dameskorfbal Topklasse Round-Up #4

Dameskorfbal Topklasse Round-Up #4

Dameskorfbal

Afgelopen weekend werd onder slechte weersomstandigheden de vierde competitiewedstrijd afgewerkt in het dames korfbal. In Topklasse A streden Korfrakkers en SPES om de eerste punten en werd de wedstrijd tussen de koplopers ODC en Be Quick gestaakt wegens het slechte weer. In Topklasse B werd een spannende wedstrijd tussen De Peelkorf en Prinses Irene afgewerkt en won Rosolo verrassend van koploper DDW.

Topklasse A:
De Korfrakkers – SPES  
Voor beide teams een spannende wedstrijd, omdat zowel Korfrakkers als SPES nog geen punten hadden weten te pakken. Beide teams zetten goede aanvallen neer, maar konden zichzelf niet belonen met veel doelpunten. Het ging dan ook gelijk op en er werd met een stand van 3-4 gerust. Gezien de kansen die door beide ploegen gecreëerd werden, was het aantal doelpunten aan de lage kant. De tweede helft was het spelbeeld vrijwel identiek aan de eerste helft. Beide ploegen toonden vechtlust, maar het lukte niet om een gat te slaan en uit te lopen. In de laatste minuut stond SPES met 8-9 voor en leek de winst mee naar Milsbeek te gaan. Echter, Korfrakkers zette nog één keer alles op alles en kreeg een strafworp mee. Deze werd verzilverd, waardoor de punten gedeeld werden. (Uitslag: 9-9)

ODC – Be Quick 
Deze wedstrijd werd gestaakt wegens de slechte weersomstandigheden.

Altior – Rooi 
De wedstrijd ging van start onder slechte weersomstandigheden. Hierdoor werd het lastig om goed korfbal te spelen. Het was Rooi dat hier het beste mee om kon gaan en met een 1-6 voorsprong de rust in ging. De tweede helft werd het weer alleen maar slechter en dit kwam het spel niet ten goede. Beide ploegen kwamen maar moeilijk tot echt goede aanvallen. Het verschil dat Rooi in de eerste helft al had gemaakt, konden de dames de hele wedstrijd vasthouden. Er werd in de tweede helft niet vaak meer gescoord waardoor de eindstand 3-9 werd. Altior kon geen vuist maken tegen Rooi waar vooral Loes van Zutphen een hele goede pot neerzette. Coach Davy Wind (Rooi) gaf aan dat zijn team verdedigend het verschil had gemaakt en daardoor de winst veilig kon stellen. (Uitslag: 3-9)

Stand in de Topklasse A:

  W P
1. Rooi 4 7
2. Be Quick 3 5
3. ODC 3 5
4. Altior 4 3
5. De Korfrakkers 4 1
6. Spes 4 1


Topklasse B:
Swift – Astrantia/ONA 
De dames uit Middelaar kwamen op bezoek bij Swift in Velden. In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op. Astrantia/ONA speelde met durf en voerde de opdrachten goed uit. Zowel qua spel als qua scores, deden de ploegen niet veel voor elkaar onder. Swift kon met een kleine voorsprong de rust in gaan: 5-4. Na rust werd het weer steeds slechter en dat bemoeilijkte het scoren. Astrantia had genoeg kansen om op gelijke hoogte te komen, maar het was uiteindelijk Swift dat uit kon lopen. Swift maakte in deze fase de kansen wel af waar dat Astrantia niet lukte. Uiteindelijk liep Swift relatief makkelijk uit naar een verdiende 12-5 overwinning. Coach Roland Dost over zijn Astrantia: “Winst zit er zeker in, maar dan moet het allemaal een keer samen vallen voor ons. Ondanks het verlies ben ik trots op mijn team en de vechtlust!” (Uitslag: 12-5)

DDW – Rosolo
Rosolo moest het opnemen tegen DDW, dat nog geen wedstrijd had verloren. In de stromende regen ging de wedstrijd van start. Het was DDW dat de eerste goal maakte, maar daarna nam Rosolo het initiatief over: 1-3. De dames uit Hooge Mierde herpakten zich en zetten de eerste helft steeds meer naar hun hand. Dit resulteerde in een 7-6 ruststand voor de thuisploeg. Het was Rosolo dat sterker uit de kleedkamers kwam: de achterstand in een 7-9 voorsprong ombogen. Deze voorsprong gaf Rosolo niet meer uit handen waardoor de dames uit Reusel verrassend met de winst naar huis gingen. Coach Tjeerd Kooiman van DDW: “Ondanks het verlies ben ik zeker niet ontevreden. We hebben ons verdedigend aan de afspraken gehouden. Als we de tweede helft mee kunnen scoren hadden we gewoon kunnen winnen.” Coach Diederik Klaassen vond dat zijn ploeg heeft laten zien waar het toe in staat is. “We hebben de wedstrijd op een heel volwassen manier uitgespeeld.” (Uitslag: 10-12)

Prinses Irene – De Peelkorf 
Ook deze wedstrijd ging in de regen van start. Hierdoor werd er gedurende de eerste helft niet veel gescoord. Het was Prinses Irene dat het betere van het spel had en de voorsprong kon pakken. Deze hielden de dames uit Nistelrode vast tot aan de rust: 5-3. Na rust nam Peelkorf de regie over en kon zij op een 6-7 voorsprong komen. Een spannende fase brak aan: Prinses Irene kon door middel van een vrije worp de stand weer gelijktrekken, maar daar had Peelkorf direct een antwoord op: 7-8. Met nog drie minuten op de klok leek de winst mee naar Ysselstein te gaan. Echter, de thuisploeg gaf niet op en kon de gelijkmaker scoren. Daarna ging Prinses Irene vol voor de winst en maakte de net ingebrachte Carolien van Santvoort met haar eerste balcontact de winnende goal voor Prinses Irene. Coach Arno Theunisse: “De tweede helft startten we slecht waardoor De Peelkorf op een verdiende voorsprong kon komen, maar na de winnende goal hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld.” (Uitslag: 9-8)

Stand in de Topklasse B:

  W P
1. DDW/SDO'99 4 6
2. Prinses Irene 4 6
3. De Peelkorf 4 5
4. Rosolo 4 4
5. Swift  4 3
6. Astrantia 4 0


Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Datum: 8 oktober 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl