Dameskorfbal Topklasse Round-Up #4

Dameskorfbal

Afgelopen weekend werd onder slechte weersomstandigheden de vierde competitiewedstrijd afgewerkt in het dames korfbal. In Topklasse A streden Korfrakkers en SPES om de eerste punten en werd de wedstrijd tussen de koplopers ODC en Be Quick gestaakt wegens het slechte weer. In Topklasse B werd een spannende wedstrijd tussen De Peelkorf en Prinses Irene afgewerkt en won Rosolo verrassend van koploper DDW.

Topklasse A:
De Korfrakkers – SPES
Voor beide teams een spannende wedstrijd, omdat zowel Korfrakkers als SPES nog geen punten hadden weten te pakken. Beide teams zetten goede aanvallen neer, maar konden zichzelf niet belonen met veel doelpunten. Het ging dan ook gelijk op en er werd met een stand van 3-4 gerust. Gezien de kansen die door beide ploegen gecreëerd werden, was het aantal doelpunten aan de lage kant. De tweede helft was het spelbeeld vrijwel identiek aan de eerste helft. Beide ploegen toonden vechtlust, maar het lukte niet om een gat te slaan en uit te lopen. In de laatste minuut stond SPES met 8-9 voor en leek de winst mee naar Milsbeek te gaan. Echter, Korfrakkers zette nog één keer alles op alles en kreeg een strafworp mee. Deze werd verzilverd, waardoor de punten gedeeld werden. (Uitslag: 9-9)

ODC – Be Quick
Deze wedstrijd werd gestaakt wegens de slechte weersomstandigheden.

Altior – Rooi
De wedstrijd ging van start onder slechte weersomstandigheden. Hierdoor werd het lastig om goed korfbal te spelen. Het was Rooi dat hier het beste mee om kon gaan en met een 1-6 voorsprong de rust in ging. De tweede helft werd het weer alleen maar slechter en dit kwam het spel niet ten goede. Beide ploegen kwamen maar moeilijk tot echt goede aanvallen. Het verschil dat Rooi in de eerste helft al had gemaakt, konden de dames de hele wedstrijd vasthouden. Er werd in de tweede helft niet vaak meer gescoord waardoor de eindstand 3-9 werd. Altior kon geen vuist maken tegen Rooi waar vooral Loes van Zutphen een hele goede pot neerzette. Coach Davy Wind (Rooi) gaf aan dat zijn team verdedigend het verschil had gemaakt en daardoor de winst veilig kon stellen. (Uitslag: 3-9)

Stand in de Topklasse A:

W P
1. Rooi 4 7
2. Be Quick 3 5
3. ODC 3 5
4. Altior 4 3
5. De Korfrakkers 4 1
6. Spes 4 1

Topklasse B:
Swift – Astrantia/ONA