Dameskorfbal Topklasse Round-Up #5

Dameskorfbal

Het was een speelweekend met verrassende resultaten. In Topklasse A won het jonge team van De Korfrakkers van het nog ongeslagen Be Quick en bleef de wedstrijd tussen de andere twee koplopers onbeslist. In Topklasse B wist Astrantia/ONA de eerste punten ooit te halen in de Topklasse en de ploeg deed dit tegen medekoploper Prinses Irene.

Topklasse A:

Be Quick – De Korfrakkers
De Korfrakkers miste deze wedstrijd twee basisspeelsters waardoor er twee dames uit de A-jeugd in de basis mochten starten. De wedstrijd ging in het begin nog gelijk op, maar daarna was het De Korfrakkers die als eerste een gat van twee doelpunten verschil kon maken: 2-4. Dit verschil konden de Erpse dames vasthouden tot aan de rust: 5-7. Na rust kon Be Quick aanhaken door middel van een strafworp, maar daarna duurde het erg lang voordat er gescoord werd. Beide ploegen wisten de korf niet te vinden en door de harde wind werd het lastig om van afstand te scoren. Na lange tijd waren het de dames van De Korfrakkers die een gat van drie doelpunten wisten te slaan. Be Quick kon nog terugkomen tot 8-10, maar dichterbij kwamen ze niet. Coach Will van de Kruijs over zijn Be Quick: “We speelden vandaag ver onder de maat en De Korfrakkers profiteerde hier optimaal van.” Een lichtpuntje voor Be Quick was nog wel het debuut van aanstormend talent Evie van Dal. Ze viel uiterst verdienstelijk in en wist zich zowel verdedigend als aanvallend te onderscheiden. (Uitslag: 8-10)

Rooi – ODC
De strijd tussen de twee koplopers uit Topklasse A ging gelijk op. In het eerste kwartier was het Rooi dat aanvallend wat meer overwicht had, maar zij konden dit niet in doelpunten uitdrukken. Verdedigend hadden beide ploegen het goed onder controle. Er werd dan ook niet veel gescoord. In de tweede helft was het ODC dat als eerste een gat van twee doelpunten verschil kon maken. Echter lukte het de uitploeg niet om verder uit te lopen. Met een goede dosis strijdlust lukte het Rooi om er nog een gelijkspel uit te slepen en eindigde de wedstrijd in een stand van 5-5. Coach Alf van den Enden van ODC vond dat er twee gelijkwaardige ploegen tegen elkaar streden en het een terechte puntendeling was. Coach Davy Wind gaf aan dat zijn ploeg vandaag aanvallend een totale offday had. “Gezien het spelbeeld in de tweede helft, waarin ODC meer aanspraak maakte op de overwinning, ben ik tevreden met de uitslag.” (Uitslag: 5-5)

Spes – Altior
Het was Altior dat sterker aan de wedstrijd begon en snel op een 0-2 voorsprong kwam. Beide ploegen kwamen tot goede scores en gaven elkaar niet de ruimte om verder uit te lopen. Dit resulteerde in een 5-6 ruststand. Ook de tweede helft ging het weer gelijk op. Echter was het Spes dat de wedstrijd steeds meer naar zich toe wist te trekken door drie doelpunten achter elkaar te scoren: 10-8. Een spannende eindfase brak aan waarin beide teams vochten voor de overwinning. Altior gaf niet op en door hard te knokken lukte het zelfs om in de laatste minuut nog op voorsprong te komen: 11-12. Hierdoor leek de winst mee naar Heeswijk-Dinther te gaan, maar het was Spes dat toch nog een gelijkspel uit de wedstrijd kon slepen met een doelpunt in de laatste minuut. (Uitslag: 12-12)

Stand in de Topklasse A:

W P
1. Rooi 5 8
2. ODC 4 6
3. Be Quick 4 5