Dameskorfbal Topklasse Round-Up #5

Dameskorfbal Topklasse Round-Up #5

Dameskorfbal

Het was een speelweekend met verrassende resultaten. In Topklasse A won het jonge team van De Korfrakkers van het nog ongeslagen Be Quick en bleef de wedstrijd tussen de andere twee koplopers onbeslist. In Topklasse B wist Astrantia/ONA de eerste punten ooit te halen in de Topklasse en de ploeg deed dit tegen medekoploper Prinses Irene.

Topklasse A:

Be Quick – De Korfrakkers   
De Korfrakkers miste deze wedstrijd twee basisspeelsters waardoor er twee dames uit de A-jeugd in de basis mochten starten. De wedstrijd ging in het begin nog gelijk op, maar daarna was het De Korfrakkers die als eerste een gat van twee doelpunten verschil kon maken: 2-4. Dit verschil konden de Erpse dames vasthouden tot aan de rust: 5-7. Na rust kon Be Quick aanhaken door middel van een strafworp, maar daarna duurde het erg lang voordat er gescoord werd. Beide ploegen wisten de korf niet te vinden en door de harde wind werd het lastig om van afstand te scoren. Na lange tijd waren het de dames van De Korfrakkers die een gat van drie doelpunten wisten te slaan. Be Quick kon nog terugkomen tot 8-10, maar dichterbij kwamen ze niet. Coach Will van de Kruijs over zijn Be Quick: “We speelden vandaag ver onder de maat en De Korfrakkers profiteerde hier optimaal van.” Een lichtpuntje voor Be Quick was nog wel het debuut van aanstormend talent Evie van Dal. Ze viel uiterst verdienstelijk in en wist zich zowel verdedigend als aanvallend te onderscheiden. (Uitslag: 8-10)

Rooi – ODC 
De strijd tussen de twee koplopers uit Topklasse A ging gelijk op. In het eerste kwartier was het Rooi dat aanvallend wat meer overwicht had, maar zij konden dit niet in doelpunten uitdrukken. Verdedigend hadden beide ploegen het goed onder controle. Er werd dan ook niet veel gescoord. In de tweede helft was het ODC dat als eerste een gat van twee doelpunten verschil kon maken. Echter lukte het de uitploeg niet om verder uit te lopen. Met een goede dosis strijdlust lukte het Rooi om er nog een gelijkspel uit te slepen en eindigde de wedstrijd in een stand van 5-5. Coach Alf van den Enden van ODC vond dat er twee gelijkwaardige ploegen tegen elkaar streden en het een terechte puntendeling was. Coach Davy Wind gaf aan dat zijn ploeg vandaag aanvallend een totale offday had. “Gezien het spelbeeld in de tweede helft, waarin ODC meer aanspraak maakte op de overwinning, ben ik tevreden met de uitslag.” (Uitslag: 5-5)

Spes – Altior 
Het was Altior dat sterker aan de wedstrijd begon en snel op een 0-2 voorsprong kwam. Beide ploegen kwamen tot goede scores en gaven elkaar niet de ruimte om verder uit te lopen. Dit resulteerde in een 5-6 ruststand. Ook de tweede helft ging het weer gelijk op. Echter was het Spes dat de wedstrijd steeds meer naar zich toe wist te trekken door drie doelpunten achter elkaar te scoren: 10-8. Een spannende eindfase brak aan waarin beide teams vochten voor de overwinning. Altior gaf niet op en door hard te knokken lukte het zelfs om in de laatste minuut nog op voorsprong te komen: 11-12. Hierdoor leek de winst mee naar Heeswijk-Dinther te gaan, maar het was Spes dat toch nog een gelijkspel uit de wedstrijd kon slepen met een doelpunt in de laatste minuut. (Uitslag: 12-12)

Stand in de Topklasse A:

  W P
1. Rooi 5 8
2. ODC 4 6
3. Be Quick 4 5
4. Altior 5 4
5. De Korfrakkers 5 3
6. Spes 5 2

Programma:

Spes - Be Quick
Rooi - De Korfrakkers
Altior - ODC

Topklasse B:

De Peelkorf – DDW 
De wedstrijd ging moeizaam van start. De Peelkorf had moeite om onder de verdedigende druk van DDW uit te komen. Desondanks waren het wel de dames uit Ysselsteyn die de voorsprong wisten te pakken in de eerste helft. Verdedigend stond het aan beide kanten goed, maar aanvallend konden de ploegen de gecreëerde kansen niet afronden. Hierdoor werd er met een stand van 3-2 gerust. In de tweede helft was er een heel ander spelbeeld te zien. De dames uit Hooge Mierde draaiden mooie aanvallen en konden zichzelf nu wel belonen door deze kansen af te maken. Ze draaiden de achterstand om in een 3-4 voorsprong en daarna ging het snel. Met zes scores op rij werd er een gat van geslagen (4-10) en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Uiteindelijk floot de scheidsrechter met een stand van 9-16 af. Coach Tjeerd Kooiman was erg tevreden over de tweede helft waarin veel gescoord werd: “Hoogtepunt van de wedstrijd was de mooie goal van Arianne Hermans. Als coach kan je dan zo genieten!” (Uitslag: 9-16)

Astrantia/ONA – Prinses Irene
De eerste helft ging gelijk op. Het was Prinses Irene dat telkens de leiding pakte, maar Astrantia/ONA kon door goede scores toch telkens bij blijven. Net voor rust was het zelfs de thuisploeg die nog op voorsprong kon komen: 7-6. Het waren echter de dames van Prinses Irene die scherper uit de rust kwamen. Met twee doelpunten op rij bogen zij de achterstand om in een voorsprong: 7-8. Daarna werden de rollen weer omgedraaid en was het Astrantia die op 12-9 voor het eerst een gat van drie doelpunten sloeg. De wedstrijd werd goed uitgespeeld waardoor Astrantia won met 16-13. De eerste punten voor deze club in de Topklasse is hiermee een feit. Coach Roland Dost van Astrantia was dan ook erg trots op zijn team: “Eindelijk is hier de bevestiging voor de meiden dat ze mee kunnen op dit niveau. Ik ben trots op deze teamprestatie en het is goed voor ons vertrouwen.” Coach Arno Theunisse over het verlies: “Astrantia troefde ons vandaag af op afronding en rebound. Zij waren geduldig en straften elke fout af. Al met al een verdiende overwinning voor ze.” (Uitslag: 16-13)

Rosolo – Swift
Een belangrijke wedstrijd voor beide teams om de aansluiting bij de top te houden. Rosolo startte wegens afwezigheid van twee speelsters met een gewijzigde opstelling. Het was Swift dat beter aan de wedstrijd startte en de voorsprong van 2-4 kon pakken. Rosolo creëerde in deze fase genoeg kansen, maar wist deze niet af te ronden. Echter kreeg het gedurende de eerste helft verdedigend steeds meer grip op de dames uit Velden en wist zij ook nog te scoren, waardoor de thuisploeg met een voorsprong van 5-4 de rust in ging. Na rust kwam Swift moeilijk tot goede aanvallen en wist Rosolo uit te lopen naar een 10-5 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer weggeven, waardoor er uiteindelijk bij een stand van 15-7 afgefloten werd. Coach van Swift, Han Janssens, over de wedstrijd: “Ik zag ons goed beginnen, maar al snel raken we de grip kwijt. De tweede helft zakken we door onze eigen ondergrens heen en dat mag ons eigenlijk niet gebeuren.” Diederik Klaassen (Rosolo) was tevreden over de wedstrijd: “We hebben vandaag laten zien dat we in de breedte erg sterk zijn. We komen steeds beter in ons spel en groeien langzaam toe naar een vorm die veel vertrouwen geeft voor in de zaal.” (Uitslag 15-7)

Stand in de Topklasse B:

  W P
1. DDW 5 8
2. Prinses Irene 5 6
3. Rosolo 5 6
4. De Peelkorf 5 5
5. Swift 5 3
6. Astrantia/ONA 5 2

Programma:

Rosolo - De Peelkorf
Astrantia - DDW
Swift - Prinses Irene

 

Datum: 16 oktober 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl