Dameskorfbal Topklasse Round-Up #6

Dameskorfbal

Afgelopen zondag werd voor de meeste ploegen de laatste wedstrijd op het veld gespeeld voordat ze weer de zaal in gaan. Alleen ODC en Be Quick spelen volgende week nog hun inhaalwedstrijd. In deze poule is het dus nog even afwachten of Rooi zich alleen herfstkampioen mag noemen of dat ze die positie met ODC moeten delen. In diezelfde poule wist Spes de eerste overwinning binnen te slepen. In Topklasse B is het DDW dat de meeste punten wist te behalen en zich dus herfstkampioen mag noemen.

Topklasse A:

Altior – ODC
Voor beide ploegen stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Voor Altior om de afstand met de ploegen in de onderste regionen wat groter te maken en voor ODC om de aansluiting in de top te behouden. Het werd een moeizame wedstrijd waarin beide ploegen moeite hadden om goede aanvallen te creëren. Er werd niet veel gescoord waardoor er met een stand van 3-4 gerust werd. In de tweede helft zagen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld. Verdedigend deden beide ploegen het prima waardoor de aanvallende vakken het lastig hadden. Altior wist nog maar één keer te scoren in de tweede helft waardoor het ODC was die de wedstrijd langzaamaan naar zich toe kon trekken. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 4-7 in het voordeel van de Ommelse dames. Hierdoor is ODC al zeker van een tweede plaats, maar kan het bij winst volgende week nog stijgen naar een gedeelde eerste plaats. Altior sluit het eerste deel van de veldcompetitie af op een vierde plaats.(Uitslag: 4-7)

Spes – Be Quick
Het werd een spannende middag in Milsbeek. Spes startte goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Daarna was het telkens de thuisploeg dat aan de goede kant van de score stond, maar de voorsprong niet verder uit kon bouwen. Hierdoor kon Be Quick toch telkens weer langszij komen. Uiteindelijk waren het zelfs de dames uit Nuland die met een nipte 6-7 voorsprong de rust in gingen. Na rust kwam Be Quick sterker uit de kleedkamers en bouwde de voorsprong uit naar 8-10. Echter hield Spes het vertrouwen en wist ze de achterstand om te zetten in een 11-10 voorsprong. Er ontspon zich een spannende eindfase, waarin de dames uit Milsbeek vochten voor de eerste overwinning en deze ook met een eindstand van 13-12 binnensleepten. Coach Johnny Vervoort (Spes) was blij dat de ballen er dit keer wel in vielen: “De voorgaande wedstrijden speelden we ook goed, maar ontbrak ons het geluk in de afronding. Deze middag zat het ons mee.” Coach Will van de Kruijs (Be Quick): “Met momenten begonnen we aanvallend weer wat beter te spelen, maar we lieten vooral verdedigend teveel steken vallen.” (Uitslag: 13-12)

Rooi – De Korfrakkers
Hekkensluiter De Korfrakkers nam het op tegen de nummer één van de competitie: Rooi. Het was dan ook de koploper dat het eerste doelpunt voor haar rekening nam. Echter volgde al vrij snel de gelijkmaker en nam Korfrakkers daarna het initiatief over door ook meteen de voorsprong te pakken. Rooi liet het er niet bij zitten en zorgde weer voor een gelijke stand. Deze kon ze net voor rust uitbouwen: 7-5. De gasten kwamen sterk uit de kleedkamers en zorgden gelijk voor een stand van 7-7. Daarna zorgde de thuisploeg voor een verschil van twee doelpunten. Deze twee punten verschil hielden lang stand, maar het lukte de thuisploeg niet om verder uit te lopen. Uiteindelijk scoorde De Korfrakkers in de laatste minuten de 11-10 waardoor het nog spannend werd. De gelijkmaker werd niet meer gescoord waardoor dit ook de eindstand werd. Coach Davy Wind (Rooi) vond het een redelijk gelijkopgaande strijd waarin zijn ploeg wel het overwicht had en de overwinning nooit echt in gevaar is geweest. Voor beide ploegen zit het eerste deel erop en promovendus Rooi gaat verrassend als koploper de zaal in.(Uitslag: 10-9)

Stand in de Topklasse A:

W P
1. Rooi  6 10
2. ODC 5 8
3. Be Quick 5 5