Dameskorfbal: Topklasse teams aan elkaar gewaagd

Dameskorfbal

De negende speelronde was een speelronde vol spannende en mooie wedstrijden. Bij Prinses Irene en Spes stond het vlak voor tijd gelijk maar scoorde Spes het winnende doelpunt in de laatste acht seconden. Bij DDW en De Korfrakkers scoorde De Korfrakkers in een spannende slotfase twee doelpunten waardoor de wedstrijd gelijk eindigde. Bij ODC en Be Quick ging het gelijk op. Wist ODC na rust een gat van vier doelpunten te slaan, Be Quick dichtte dit gat weer snel met als resultaat ook hier een gelijkspel. Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

Prinses Irene – Spes, 18-19
Na de laatste twee wedstrijden gelijk gespeeld te hebben was het doel van Spes duidelijk, Spes wilde winnen vandaag. Prinses Irene was vanaf het begin van de wedstrijd gretig, had een goed schotpercentage en de verdediging stond als een huis. Spes merkte al snel dat het vandaag geen makkelijke wedstrijd zou worden. Prinses Irene rondde de aanvallen in de eerste helft beter af dan Spes waardoor zij met een 9-6 voorsprong de rust in gingen. Na rust leek Prinses Irene de wedstrijd naar zich toe te trekken. Spes miste kansen, Prinses Irene was doeltreffender en liep uit naar een 14-9 voorsprong. Na een peptalk van de aanvoerster begon Spes aan een inhaalrace en scoorde zeven keer achter elkaar. Verdedigend vielen er gaten bij Prinses Irene en aanvallend hadden zij het moeilijk met het opzetten van goede acties. In de laatste minuut stond het gelijk. Met nog acht seconden op de klok scoorde Spes het winnende doelpunt. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene.

DDW – De Korfrakkers, 14-14
Voor DDW stond geen makkelijke wedstrijd op het programma, aangezien De Korfrakkers ongeslagen bovenaan staan. Al snel liet DDW zien dat zij niet voor De Korfrakkers onder deden en stond het 3-1 voor DDW. Hierna kwam de Korfrakkers beter in de wedstrijd en wist snel achter elkaar te scoren. DDW had het aanvallend moeilijk en kwam ook moeilijk onder de verdedigende druk uit, terwijl het verdedigend de wedstrijd goed onder controle had. Met 6-9 gingen de teams de rust in. Na rust kwam DDW goed uit de startblokken en kwam terug in de wedstrijd. DDW was effectief in de aanval en scoorde drie keer, waardoor het 9-9 werd. Vanaf dit moment werd door beide teams om en om gescoord. Vijf minuten voor tijd kwam DDW op voorsprong. Een spannende slotfase brak aan, waarin De Korfrakkers nog twee keer wist te scoren. Dit zorgde voor een einduitslag van 14-14.

ODC – Be Quick, 16-16
Met het vorige resultaat in het achterhoofd, wisten beide teams dat dit een spannende wedstrijd zou gaan worden. De vorige keer won Be Quick nipt. Na vijf minuten opende Be Quick de score, maar ODC wist gelijk mee te scoren. De eerste helft ging het gelijk op. ODC ging met een kleine voorsprong van 7-6 de rust in. Na rust kon ODC een gat van vier doelpunten slaan, maar Be Quick gaf gas bij waardoor ze dit gat weer dichtten. Het bleef hierna stuivertje wisselen, beide ploegen bleven elkaar achtervolgen. Tot aan de laatste minuut bleef het een hele spannende wedstrijd, waar uiteindelijk de punten werden verdeeld met een einduitslag van 16-16.

Swift – Rosolo, 15-25

Zoals in bovenstaande wedstrijdverslagen te lezen is, is de strijd richting de kruisfinales in volle gang. Welke teams gaan tegen elkaar strijden in de Zaalfinale Dameskorfbal? De tickets kun je in ieder geval alvast bestellen via deze website!

Datum: 4 februari 2019 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.