Dameskorfbal Veldfinales: De Korfrakkers met drie titels naar huis

Dameskorfbal Dameskorfbal Veldfinale

In een zeer warm en zonnig Roermond werden zondag de Veldfinales van het Dameskorfbal gespeeld. De organisatie was in handen van Roka uit Beesel en Ready '60 uit Roermond.

Iets na elf uur waren de B-junioren de eersten die het veld mochten betreden; de meiden van Rosolo B1 en De Peelkorf B1 namen het tegen elkaar op in hun finale. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte, er werd gerust met een 3-2 stand. In de tweede helft echter nam De Peelkorf het heft in handen om dat niet meer te laten gaan. Rosolo kwam maar één keer tot scoren en De Peelkorf pakte met een 8-3 overwinning de dubbel. Na het zaalkampioenschap mogen de meiden zich nu ook Nederlands Kampioen Dameskorfbal op het veld noemen!

Vrijwel tegelijk met de B-junioren werd ook de finale in de Reserve Topklasse gespeeld. Hierin stonden DDW 2 en Rosolo 2 tegenover elkaar. Ook hier ontliepen beide ploegen elkaar weinig, bij rust stond het 3-3. In de tweede helft was het DDW dat de voorsprong pakte en bij een 7-4 stand leek de wedstrijd gespeeld. Echter, Rosolo toonde veerkracht en wist zich terug te vechten naar 7-7. In de slotseconden van het duel was het de ploeg uit Hooge Mierde die het hoofd koel hield en alsnog de winnende binnenschoot. Daarmee pakt DDW na de zaaltitel ook de titel op het veld.

De finale van de C-jeugd was minder spannend in vergelijking met de voorgaande duels. De Korfrakkers C1 was duidelijk de bovenliggende partij en na een 4-1 ruststand stootte de ploeg door naar een 8-3 overwinning tegen Rosolo C1.

Bij de A-junioren waren het ook De Korfrakkers en Rosolo die uit zouden maken wie er Nederlands Kampioen zou worden. Ook hier was de ploeg uit Erp de sterkste. Via een 3-6 ruststand werd er uiteindelijk bij 7-9 afgefloten en kon De Korfrakkers A1 feestvieren.

Het spreekwoordelijke toetje van deze prachtige korfbaldag was de Topklassefinale tussen De Korfrakkers 1 en Prinses Irene 1. Het waren de dames uit Erp die de eerste helft het initiatief hadden, en met een 9-3 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op. In het tweede bedrijf kwam er wat meer venijn en energie in het spel van Prinses Irene, waardoor de ploeg zich terug kon vechten in de wedstrijd. Helaas kwam de inhaalrace bij 10-7 tot een halt, waarna het de dames van De Korfrakkers waren die het beslissende gat sloegen en uit konden lopen naar 17-10. In de slotminuten van het duel kon Prinses Irene de stand nog iets dragelijker maken (17-13), maar het moest de overwinning en daarmee het Nederlands Kampioenschap aan De Korfrakkers laten!

Datum: 23 juni 2019 - 19:00 uur