Dameskorfbal: Wie plaatst zich voor de play-offs?

Dameskorfbal Dameskorfbal Veldfinale

Afgelopen weekend speelden de dames in de Topklasse de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. In beide poules was dit laatste speelweekend belangrijk voor de eindstand. Er stond veel op het spel rondom de plaatsing voor de play-offs van de Dameskorfbal Veldfinale. Een greep uit de wedstrijden van afgelopen weekend.

Topklasse A: Prines Irene – De Korfrakkers
Voor De Korfrakkers en Prinses Irene bracht deze wedstrijd de beslissing welk team de nummer één uit de Topklasse A werd. Prinses Irene was al zeker van een plek in de play-offs, maar De Korfrakkers moest eerst deze wedstrijd winnen om zich te plaatsen. Op basis van deze gegevens en de zomerse temperaturen van boven de dertig graden beloofde het een zware wedstrijd te worden. De wedstrijd begon matig aan de kant van De Korfrakkers. De verdediging was niet scherp en de aanval had het lastig. Prinses Irene was in de eerste fase de betere ploeg en pakte al snel een voorsprong. Deze voorsprong hield Prinses Irene de hele eerste helft vast. De Korfrakkers kwam wel steeds beter in de wedstrijd waardoor Prinses Irene geen groot gat kon slaan. Na de omschakeling bij De Korfrakkers, waarbij Prinses Irene verdedigend vastgezet werd en De Korfrakkers steeds betere en langere aanvallen had, werd de achterstand teruggebracht naar 5-4. In de tweede helft trok De Korfrakkers langzaam de wedstrijd naar zich toe en nam de voorsprong over. Het bleef een spannende wedstrijd maar De Korfrakkers gaf de voorsprong niet meer weg, won met 7-11 en eindigt hiermee als nummer één in de competitie. De Korfrakkers speelt 16 juni de play-off tegen DDW. Prinses Irene speelt de play-off tegen Be Quick. (Uitslag: 7-11)

Topklasse B: DDW – De Peelkorf
Voor DDW stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, een wedstrijd die DDW moest winnen om zich te plaatsen voor de play-offs. DDW liet vanaf de eerste minuut zien dat ze wilde winnen en kwam al snel op 3-0 voorsprong. Hierna brak een wat slordigere fase aan voor DDW. Verdedigend werden er makkelijk kansen weggegeven en ontstonden concentratiefouten waardoor de stand gelijk werd. DDW herpakte zich en sloeg met lange aanvallen en een aantal mooie afstandsschoten een gat van vier doelpunten, ruststand 9-5. Na rust liep DDW uit naar 13-5. De winnaar van de wedstrijd was hiermee bepaald, de wedstrijd werd uitgespeeld naar een eindstand van 16-9. DDW is als tweede geëindigd in de poule B en speelt op 16 juni in de play-off tegen De Korfrakkers. (Uitslag: 16-9)

Dameskorfbal Veldfinale
De vier kanshebbers op de finaleplekken tijdens de Veldfinale Dameskorfbal zijn bekend. Wie de twee daadwerkelijke finalisten worden, wordt beslist tijdens de play-offs 16 juni. Dit jaar wordt de Dameskorfbal Veldfinale gehouden op de velden van sportpark De Wijher in Roermond op zaterdag 23 juni. De organisatie is in handen van Roka en Ready’60. Voor €4,- kun je bij deze leuke dag aanwezig zijn. Kijk voor meer informatie op deze website.

Bekerfinale Dameskorfbal
Aanstaande donderdag 6 juni vindt de Bekerfinale Dameskorfbal plaats. De bekerfinale wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd door KVS’17. Dit jaar gaan Rosolo en DDW de strijd met elkaar aan. Vorig jaar strandde DDW in de halve finales tegen Rosolo en won Rosolo de beker. Het belooft een spannende bekerfinale te worden!

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Datum: 4 juni 2019 - 10:00 uur