DDW wint Bekerfinale Dameskorfbal

Dameskorfbal

De Beker in het Dameskorfbal gaat naar DDW, dat de finale met 12-18 won van Rosolo. Bij rust was het al 8-10 voor de blauwwitten.

In een publiekrijke ambiance en met ideale weersomstandigheden maakten beiden finalisten uit De Kempen er vooral in de eerste helft een leuke derby van. De beginfase ging gelijk op en er waren veel goals te zien. Nadat eerst Rosolo de leiding nam, was het Arianne Hermans die DDW voor het eerst op voorsprong zette (3-4). Rosolo sloot nog aan, maar daarna nam DDW het initiatief en was het gewoon feller. DDW verzuimde in deze fase de wedstrijd definitief op slot te gooien, waardoor Rosolo besefte dat er met een ruststand van 8-10 nog niets aan de hand was.

Nog even spanning
Waar men na rust een agressiever spelend Rosolo verwachtte, was het DDW dat meteen met twee treffers een gat sloeg (8–12). Bij 9–13 viel Eline Teurlings (Rosolo) met een blessure uit. Talent van de Topklasse Maud Jansen (Rosolo) zorgde met een treffer van afstand nog even voor spanning (12–14), maar dat was het laatste Reuselse wapenfeit. Het slotakkoord was totaal voor DDW en na de zevende treffer van Veerle Mariën was het Anouk Hermans die zorgde voor de niet flatterende 12-18 eindstand.

Rosolo werd daarmee onttroond en net als in 2017 was de beker voor DDW. Districtsbestuurslid Gert Henk Harmsen reikte de medailles uit, overhandigde de beker en sprak een dankwoord uit aan KVS'17, dat voor de tweede keer met veel vrijwilligers een uitstekende gastheer was van de Bekerfinale Dameskorfbal.

Datum: 7 juni 2019 - 13:09 uur
Door: Redactie korfbal.nl