De Korfrakkers en Prinses Irene naar de finale

Dameskorfbal Dameskorfbal Veldfinale

Afgelopen weekend werd gestreden om plaatsen in de Dameskorfbal Veldfinale. De Korfrakkers nam het op tegen DDW en Prinses Irene ging de strijd aan met Be Quick. Bij De Korfrakkers en DDW was het in de eerste helft spannend maar werd gedurende de tweede helft langzaam duidelijk dat De Korfrakkers het betere team was. Bij Be Quick en Prinses Irene leek Prinses Irene in de eerste helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar Be Quick bleef strijden wat een hele spannende tweede helft opleverde waarin Prinses Irene toch de voorsprong wist te behouden. Hiermee hebben De Korfrakkers en Prinses Irene zich geplaatst voor de Dameskorfbal Veldfinale. Deze teams strijden zondag 23 juni om 16.00 uur in Roermond om de titel.

De Korfrakkers – DDW
De Korfrakkers is als eerste geëindigd in de Topklasse A en DDW werd tweede in de Topklasse B. Hoewel de teams op het veld nog niet tegen elkaar hadden gespeeld, kenden ze elkaar uit de zaalcompetitie. Op het begin van de wedstrijd lag het tempo laag maar werd verdedigend wel volledige focus gevraagd. Niet veel doelpunten in de eerste helft en een ruststand van 6-5, een stand waarmee alles nog mogelijk was. De tweede helft scoorde de Korfrakkers snel de 7-5 en vanaf dat moment kreeg De Korfrakkers het gevoel dat de overwinning al binnen was. De Korfrakkers bouwde de stand uit tot 11-7. DDW bleef strijden en kwam op twee punten verschil, maar dit was niet genoeg. De Korfrakkers speelde de wedstrijd rustig uit en won met 12-9. Hiermee was De Korfrakkers de eerste finalist. (Uitslag: 12-9)

Be Quick – Prinses Irene
De korfbalsters van Prinses Irene speelden een sterk veldseizoen en het team hoopte zichzelf te kunnen belonen met een plek in de Dameskorfbal Veldfinale. Be Quick startte de wedstrijd met een andere opstelling dan zij normaal deden: een tactische wissel in de aanval en de verdediging. Dit had echter geen invloed op Prinses Irene, dat haar aanvallen goed uitspeelde. Prinses Irene was zuiver in de eerste helft. Dit zorgde voor een ruststand van 4-8. Deze voorsprong betekende niet dat de wedstrijd al beslist was. Hoewel in het begin van de tweede helft weinig gescoord werd, kwam Be Quick met drie doelpunten achter elkaar terug tot 7-9. En ook nadat Prinses Irene hierna het gat weer vergrootte, bleef Be Quick strijden en vocht zich terug tot één punt verschil. Een strafworp voor Prinses Irene in de laatste minuut zorgde voor een eindstand van 9-11. Prinses Irene plaatst zich voor de Dameskorfbal Veldfinale en zal daar samen met De Korfrakkers strijden om de titel. (Uitslag: 9-11)

Dameskorfbal Veldfinale
De Dameskorfbal Veldfinale vindt plaats op zondag 23 juni op sportpark De Wijher in Roermond. De organisatie is in handen van Roka en Ready’60. Voor €4,- kun je bij deze leuke dag aanwezig zijn. Kijk voor meer informatie op deze website.

Datum: 17 juni 2019 - 12:00 uur