De Korfrakkers prolongeert nationale titel Dameskorfbal

Dameskorfbal Dameskorfbal Zaalfinale Dameskorfbal Zaalfinale 2018

In Indoor-Sportcentrum Eindhoven streden Be Quick en De Korfrakkers om het kampioenschap van Nederland. De Korfrakkers won met 12-16 en eiste dus opnieuw de titel op.

De Korfrakkers opende de wedstrijd met een score van Monique van de Ven en had een vliegende start: 1-6. Daarna ging het scoren moeizamer en de eerste helft eindigde bij de stand 5-10.  Na de pauze waren Be Quick en De Korfrakkers aan elkaar gewaagd. De teams zaten elkaar flink op de huid en hadden allebei moeite om te scoren. Be Quick leek nog wat terug te komen, maar dat liet De Korfrakkers niet zomaar gebeuren.

Afscheid
Monique van den Ven kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd een publiekswissel. Ze speelde vandaag haar 17e finale achter elkaar voor de Korfrakkers en behaalde haar 10e titel. Dit was een mooi moment om haar korfbalcarrière af te sluiten. Ook werd ze door het publiek verkozen tot Player of the Match.

Rosolo A1
De juniorenfinale was een ontmoeting tussen Rosolo A1 en Swift A1. De eerste helft begon voor beide teams moeizaam, maar toen ze eenmaal op gang kwamen werd het spannend. De wedstrijd ging gelijk op en Rosolo A1 ging met een kleine voorsprong (9-7) de rust in.

Na de rust was Rosolo A1 niet meer te stoppen. Topscoorster was Daphne Berends met zeven goals en het duel eindigde in 20-12.

Beide finales werden bekeken door een grote schare enthousiast publiek. De dag in Eindhoven was begonnen met het Indoor Sportspektakel, met een kleine 1000 deelnemers. De dag werd afgesloten met een after party.

Datum: 17 maart 2018 - 22:01 uur