De Korfrakkers walst over onmachtig Swift heen

De Korfrakkers walst over onmachtig Swift heen

Dameskorfbal Zaalfinale

De Korfrakkers mag zich opnieuw een jaar lang de beste damesploeg van Nederland noemen. In een eenzijdige zaalfinale wonnen de vrouwen uit Erp met maar liefst 22-10 van Swift, dat maar heel even kon bijblijven in Eindhoven.

Bij Swift haalden ze vertrouwen en hoop uit de laatste onderlinge ontmoeting in de competitie, toen De Korfrakkers weliswaar won, maar met slechts miniem verschil: 13-14. Zo spannend was het dit keer alleen in de eerste paar minuten. Na een misser vanaf de strafworpstip van Anouk Bergmans, bij 2-0, liep De Korfrakkers weg naar 6-1 en was Swift al gezien.

De Korfrakkers bleek in alles completer dan de Limburgse formatie. Dankzij de sterke rebound (want meer lengte op bijna iedere positie) en een zuiverder aanvalsopzet kon de ploeg veel vaker herhalen. Dat sorteerde vanzelf effect.

Bovendien kwam Swift regelmatig in tijdnood door de verdedigende druk van de titelverdediger, die Swift daarmee steeds vaker dwong tot het nemen van moeilijke kansen. De 10-2 ruststand in het voordeel van De Korfrakkers was niet eens geflatteerd.

Van enige spanning was daardoor al met al geen enkele sprake en het was in de tweede helft hopen op nog een paar mooie acties. Die hadden beide teams nog wel in huis, maar net dat laatste beetje concentratie ontbrak om er echt nog een feestje van te maken. Al maalden de fans van De Korfrakkers daar niet om, want zij konden al vroegtijdig het kampioensfeestje vieren op de tribunes. En in de laatste maanden drukte De Korfrakkers alsnog even het gaspedaal in, om de score nog verder op te voeren: 22-10.

Datum: 18 maart 2017 - 20:45 uur
Door: Redactie Korfbal.nl