De Ridder (TOP): ‘Details gaan het beslissen'

Hoofdklasse

TOP Arnemuiden en DSC bepalen zaterdag in Eindhoven wie de kampioen van de Hoofdklasse B wordt en wie zich volgend seizoen in de Ereklasse gaat melden. Voor speelster Anita de Ridder zou dat een weerzien worden met het hoogste niveau. Vorig jaar speelde zij namens PKC/SWKGroep in de Ereklasse en won zij de veldfinale. Nu wil De Ridder met haar TOP ook de Ereklasse in.

De veldtitel zou het zaalseizoen enigszins goed maken, vindt De Ridder. “Als we over het gehele seizoen kijken is het eindresultaat teleurstellend omdat we in de zaal de play-offs niet hebben gehaald. Maar het is nu vooral fijn dat we op het veld nog iets hebben om voor te spelen.”

“We weten dat de titel minder waard is dan in de zaal, maar het levert je wel een goede voorbereiding op de zaal op. Daarnaast wil ik gewoon altijd op het hoogste niveau spelen. Door mijn overstap naar PKC kriebelt het nog steeds om op het hoogste niveau te spelen en er is niks mooier dan dat met mijn eigen club te doen.”

“We hebben een jonge groep, onze gemiddelde leeftijd is zo’n 24 jaar, dus er zit zeker nog rek in. We kunnen nog veel meer dan dit. Misschien dat een veldtitel helpt met de weg omhoog. Een prijs levert vaak nog meer honger naar prijzen op. Voor Zeeland is het ook belangrijk dat we hem pakken. Je merkt toch dat het drukker is als er Korfbal Leagueploegen op bezoek komen. Korfbal leeft al in Zeeland, maar als er écht succes is, groeit dat altijd tot grote hoogte.”

Geen favoriet
De wedstrijd tegen DSC zal beslist worden op details, denkt de oud-speelster van PKC. “Ik zag het interview met Timo de Wit op Korfbal.nl. Hij manoeuvreerde zich slim in de underdog positie. Op basis van de laatste wedstrijden kan je zeggen dat wij meer goals hebben gemaakt, maar DSC is ook gewoon een goede ploeg. Het is een beetje makkelijk om jezelf in de underdog positie te plaatsen. Ik vind dat je als topsporter altijd moet uitspreken dat je voor de winst gaat en dat je je niet moet gaan indekken.”

“Persoonlijk denk ik niet dat er nu een topfavoriet is. Het is echt fifty-fifty; het zal op details beslist worden. Over het algemeen gaan wedstrijden tussen DSC en TOP gelijk op. DSC is voor ons altijd lastig omdat zij óók goede dames hebben. Wij staan bekend als een ploeg met goede dames, dus dat heft elkaar soms op. Daarnaast zijn zij een hecht collectief en scoort vaak iedereen wel mee, daar worden wij zelf ook steeds beter in. Als wij kunnen voorkomen dat er veel spelers mee gaan scoren, gaan wij winnen.”

Het kriebelt
De Ridder keerde de zomer na één jaar PKC terug in Zeeland. Maar het kriebelt bij de speelster nog aan alle kanten. “De combinatie tussen de reisafstand en mijn maatschappelijke carrière gaf de doorslag. Maar het kriebelt nog steeds om op het hoogste niveau te spelen. Ik ben ook weer benaderd door een aantal Korfbal Leagueclubs en het blijft gewoon lastig. Ik denk weleens terug dat ik het misschien meer tijd had moeten geven. Aan de andere kant heb ik het geweldig naar mijn zin bij de club waar ik ben opgegroeid en speel ik nu ook om de prijzen.”

“Ik bedoel: ik speel nu ook een mooie finale. Ik denk namelijk dat het heel druk gaat worden in Eindhoven. Er zullen veel DSC-supporters zijn en er reizen ook veel supporters van TOP mee. Er rijdt een bus van Zeeland naar Eindhoven en er gaan ook veel auto’s richting DSC. Het wordt een mooie wedstrijd, die lang spannend gaat blijven. Als ik een voorspelling moet doen, zeg ik: 18-23.”

Datum: 13 juni 2019 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal