In de Spotlight: De Meervogels B1

Hoofdklasse B-jeugd

Ook dit jaar is Simpel.nl weer nauw betrokken bij de B-aspiranten Hoofdklasse. Gedurende het zaalseizoen zal er wekelijks verslag worden gelegd van deze kweekvijver voor jonge talenten. Tot aan de eerste zaalwedstrijd zullen de zestien Simpel.nl-ploegen aan u gepresenteerd worden. Vandaag is het tijd voor De Meervogels B1.

De Meervogels speelden ook vorig seizoen in de B-Hoofdklasse. Afgelopen weekend werkte de ploeg uit Zoetermeer haar laatste wedstrijd op het veld af. De focus mag op de zaal. Tien spelers zullen de orders van coaches Henk van der Nol en Frank van de Voort gaan opvolgen. Welke tien? Milou Scheuer, Sanne van Lomwel, Sarah van de Voort, Ilse Vroedsteijn, Femke Boutens, Jamie van de Waal, Julien Gfeller, Alfons van de Bos, Thomas Kemps en Jasper van Zoelen.

Scheuer is de dame die zorgt voor het overzicht en passes en gun haar geen strafworp, want zij is feilloos. Scheuer is ook de aanvoerster van het team. En mocht je van bijzondere doelpogingen houden? Concentreer je dan op Van Zoelen. Deze beweeglijke stoorzender maakt er een sport van om elke wedstrijd wel een paar bijzondere doelpogingen te produceren en soms tot succes.

Gaat de formatie van Van der Nol en Van de Voort voor de titel?
Nee, ze genieten van een jonge ploeg, waar de groeispurt bij een groot gedeelte nog niet heeft plaatsgevonden. Dat kan weleens van essentieel belang zijn. Qua korfbalinzicht en kwaliteit denkt de ploeg in de middenmoot te kunnen spelen. In hun poule zullen, naar Meervogels’ verwachting, TOP/Solar Compleet, KZ/Hiltex en Achilles om de prijzen strijden.

Spelers, coaches en scheidsrechters, geef elkaar de hand tijdens de Week van de Scheidsrechter (7 – 15 oktober)! #scheidsbedankt

Datum: 12 oktober 2017 - 11:29 uur