In de Spotlight: DOS'46 B1

In de Spotlight: DOS'46 B1

Hoofdklasse B-jeugd

Ook dit jaar is Simpel.nl weer nauw betrokken bij de B-aspiranten Hoofdklasse. Gedurende het zaalseizoen zal er wekelijks verslag worden gelegd van deze kweekvijver voor jonge talenten. Tot aan de eerste zaalwedstrijd zullen de zestien Simpel.nl-ploegen aan u gepresenteerd worden. Vandaag is het tijd voor DOS’46.

DOS’46 is de titelverdediger van de B-Hoofdklasse. Vorig seizoen won de ploeg uit Nijeveen na een spannende finale van Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Huidig coach Kelvin Borrink was erbij, destijds begeleidde hij samen met Jelmer Jonker de talenten van DOS’46. Dit jaar staat hij samen met Max Malenstein aan het roer. Deze twee heren begeleiden dit seizoen tien talenten. Welke tien? Hieke Kruit, Fleur Pruim, Sam Meijer, Cerèn Wonink, Jildau de Haan, Jorne van der Zee, Friso Kienstra, Hylke van den Boomen, Jeroen de Haas en Hessel Broekhuizen.

Deze tien spelers beschikken volgens Borrink over de korfbalacties die ze bij DOS’46 graag zien. Van daaruit kunnen de spelers zich nog verder ontwikkelen. Daarin vinden de coaches het belangrijk dat de spelers met elkaar en voor elkaar willen spelen. Iedereen mag scoren. En dat maakt de ploeg misschien wel zo gevaarlijk. Als sportief doel willen ze daarom ook graag bij de beste twee van de poule eindigen, want dat betekent plaatsing voor de kwartfinales.

En gaan ze dan ook strijden om de landstitel?
Uiteraard strijden ze bij DOS’46 om de titel, maar ze denken dat ze niet de enigen zullen zijn. Harkema/Invicta, ZKV (Zaandam), DVO/Accountor en DSC zijn de andere gegadigden.

Spelers, coaches en scheidsrechters, geef elkaar de hand tijdens de Week van de Scheidsrechter (7 – 15 oktober)! #scheidsbedankt

Datum: 10 oktober 2017 - 17:32 uur