In de Spotlight: ZKV (Za) B1

Hoofdklasse B-jeugd

Ook dit jaar is Simpel.nl weer nauw betrokken bij de B-aspiranten Hoofdklasse. Gedurende het zaalseizoen zal er wekelijks verslag worden gelegd van deze kweekvijver voor jonge talenten. Tot aan de eerste zaalwedstrijd zullen de zestien Simpel.nl-ploegen aan u gepresenteerd worden. Vandaag is het tijd voor ZKV B1 uit Zaandam.

ZKV staat al jaren te boek als vereniging met een talentvolle jeugdopleiding. Op diverse jeugd NK’s was de Zaanse vereniging al aanwezig. En dat moet resulteren in prijzen. De B1 van ZKV bestaat uit vier dames en vier heren. Coaches Monne Jonker en Fanny Doeves hebben de beschikking over Noor van Duijvenboode, Zoë Engel, Malika Loukou, Tamera vd Stelt, Menno Dekker, Duke Duursma, Koen Ruwaard en Sverre Zeegers.

Dekker heeft geen podiumvrees, korfballend blinkt hij uit in de rebound, maar tegelijkertijd is hij ook bezig met een artiestencarrière. In de musicalwereld is hij keihard aan de weg aan het timmeren. En wie zijn ogen wil focussen op aanstormende talenten, die moet ook zeker Van Duijvenbode in de gaten houden. Zij kan nog weleens verrassend uit de hoek komen.

ZKV verwacht spanning en sensatie met veel spektakel en mooie aanvallen. Ze willen gaan strijden voor het kampioenschap en uiteraard begrijpen ze in Zaandam dat daar hard voor gewerkt en getraind moet worden. Aan de instelling van de ploeg zal het niet liggen.

Datum: 17 oktober 2017 - 16:00 uur