De Vries (DeetosSnel): ‘Ik ben meer gaan genieten’

Hoofdklasse

DeetosSnel maakt zich op voor de play-offs. Zaterdag neemt de ploeg uit Dordrecht het thuis op tegen AW.DTV. De veel scorende Jimin de Vries heeft er vooral veel zin in. “Het gaat erom dat we deze ervaring meepakken en er vol van gaan genieten.”

DeetosSnel beleefde een slechte generale repetitie. Van TOP Arnemuiden werd op de laatste speeldag verloren. “We probeerden er niet zo in te gaan dat de uitslag niks uitmaakte. We wilden er volle bak voor gaan. Maar ik denk dat het onbewust gaande de wedstrijd in ons hoofd ging spelen dat we er niet écht voor hoefden te gaan. Het mag niet, maar dat soort dingen gebeuren. Je mist dan scherpte en dat moeten we in de play-offs wel hebben. Daarnaast deed TOP het gewoon goed. Zij speelden vrijuit en hebben terecht gewonnen.

We hebben ook uit deze wedstrijd weer kleine dingen gehaald waar we verder mee kunnen, zoals de eindfase uitspelen. Dat gaat van pas komen in de play-offs.”

Makkelijk scorende ploeg
De Vries lag vervolgens niet echt wakker van de nederlaag. De focus ligt nu op AW.DTV. “Sterker nog, we hebben het er niet heel veel meer over gehad. Het ging nu over onze volgende tegenstander. Onze assistent is gaan kijken bij AW.DTV en we hebben de beelden nu terug gezien. Wat ik nu af en toe lees op Korfbal.nl, dat de Hoofdklasse B veel sterker is, ben ik het niet helemaal mee eens. Wij gaan AW.DTV helemaal niet onderschatten. Het is een goede ploeg die makkelijk kan scoren. Zij hebben vier erg goede heren die gevaarlijk zijn, aangevuld met dames die ook meescoren.

Voordeel is wel dat wij goed kunnen verdedigen en ook makkelijk een goal kunnen maken. Daarnaast spelen wij een thuiswedstrijd. Wij hebben een aparte hal en als het vol is, gaat het een heel speciale wedstrijd worden. Ik hoop dat dat in ons voordeel is en dat wij winnen. Toch durf ik niet te zeggen wie er gaat winnen. Ik denk dat alle play-off wedstrijden echt fifty fifty qua kansen zijn.”

Heerlijk seizoen
Verder kijken doet De Vries nog niet. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Of ik vertrek? Zeg nooit nooit. Je moet elk jaar weer kijken of het met school, werk en reistijd nog een jaar past. Maar voorlopig ga ik ervan uit dat ik hier blijf. Helemaal omdat dit een heerlijk seizoen is. Aan het begin liep het nog niet geweldig, maar nu maak ik mijn doelpunten en heb ik me ontwikkeld op verdedigend gebied. Met dat laatste ben ik dit seizoen serieus mee aan de gang gegaan. Dan kijk je naar waar je je voeten neerzet op een bepaald moment en let je op je concentratie. Want verdedigen ís concentratie en dat was niet altijd mijn sterke punt. Daarin maak ik stappen.”

Promoveren is geen noodzaak
De schutter kijkt anders tegen promotie aan dan de rest. “Wat ik nu ga zeggen, klinkt misschien raar. Maar ik hoef niet per se te promoveren. Het is geen doel op zich. Zo’n seizoen als dit is fantastisch. Je hebt een aantal wedstrijden waar het écht omgaat en je strijdt om kampioen te worden met als toetje de play-offs en misschien wel de Hoofdklassefinale. In de Korfbal League is dat zo anders. Dan kan je zomaar vijf ploegen afschrijven waar je sowieso niet van gaat winnen. En ik spreek natuurlijk uit ervaring vanuit mijn KVS-tijd.

Ik heb bewust voor DeetosSnel gekozen om meer te gaan genieten. Vroeger was ik zó gefocust om alleen maar te presteren. Nu geniet ik van elke wedstrijd die ik mag spelen en dat zijn in de Hoofdklasse gewoon altijd spannende potjes. Maar begrijp me niet verkeerd, als we kunnen promoveren, ga ik daar volledig voor. Het zou voor de club natuurlijk fantastisch zijn. Binnen de club snakt iedereen naar de Korfbal League.”

Datum: 9 maart 2018 - 21:00 uur
Door: Redactie Korfbal.