De Vries (Groen Geel): 'Hier kun je laten zien wat je kan'

Hoofdklasse

Het is een goed seizoen voor Groen Geel. In de zaal werd de ploeg uit Wormer kampioen van de Hoofdklasse, en daarmee de kersverse promovendus naar de Korfbal League. Op het veld gaat het het team ook voor de wind. In de tweede veldhelft werkte Groen Geel zich naar de eerste plek, één puntje voor op KCC/SO natural, tevens de enige tegenstander die nog op programma staat. Korfbal.nl sprak met een tevreden Carlo de Vries: “Nu moeten we het seizoen nog rondmaken met twee kampioenschappen.”

Die tevredenheid is niet bepaald onterecht. De Vries: “Als je in de zaal promoveert en op het veld alles in eigen handen hebt, mag zeggen dat je een goed seizoen achter de rug hebt. De eerste veldhelft was een beetje magertjes. We verloren drie potjes, en stonden er eigenlijk niet heel goed voor.”

“Nu staan we er juist wel goed voor, terwijl onze concurrent KCC iets minder goed draait. Alle kansen zijn weer voor ons, wat we eigenlijk niet verwacht hadden na die eerste veldhelft. We zijn enorm gegroeid in de zaal, en dat betaalt zich nu uit”, vertelt de Vries. “Nu moeten we onszelf nog belonen door ook die laatste wedstrijd te winnen.”

KCC
Groen Geel en KCC troffen elkaar al eerder op het veld. In Capelle aan den IJssel won KCC met 26-22. Carlo de Vries vertelt: “Toen was KCC een stukje verder, een stukje beter. Nu gaan we kijken of wij dat niveau voorbij zijn. Dit seizoen hebben we een flinke groei doorgemaakt, ik ben erg benieuwd of we nu wel de winst kunnen pakken.”

“Wij hebben een succesvol seizoen gehad, zij hebben het zwaar gehad en zijn ook nog slecht geëindigd (degradatie uit de Korfbal League, red.). Wij zijn onderweg naar boven, zij zijn dit seizoen naar beneden gegaan. Nu gaan we kijken of dat op het veld ook zo is.”

Groen Geel zal zich goed moeten voorbereiden op de beslissingswedstrijd. De Vries: “KCC is een goede, degelijke ploeg met een aantal goede dames. Ook bij de heren ligt er fysiek vermogen, al met al een goede ploeg. We kijken natuurlijk veel wedstrijden, we kennen elkaar goed. We weten waar de echte speerpunten liggen, en daar gaan we de komende anderhalve week extra goed op inzoomen.”

“Zowel in de Hoofdklasse B als bij ons in de Hoofdklasse A gaat het om de laatste wedstrijd. Dit is een hartstikke mooi scenario, dit zijn de wedstrijden waarvoor je het doet. Hier kun je laten zien wat je kan als ploeg.”

Zaal of veld
De zaalcompetitie wordt in het korfbal als een stuk belangrijker gezien dan het veld, maar Carlo de Vries onderschat het belang van deze veldtitel niet. “Onze doelstelling was om twee keer te promoveren. Als je moet kiezen promoveer je liever in de zaal dan op het veld, maar kijkend naar het programma van volgend jaar zit er een groot verschil tussen de 14 veldwedstrijden in de Hoofdklasse en 10 van de Ereklasse. In de Ereklasse heb je maar poules van zes. Die weg naar de Korfbal League is veel idealer, doordat er veel minder belasting op het veld is. Wat dat betreft zou het heel mooi zijn om in de Ereklasse te ballen.”

De Vries sluit af: “Volgend jaar gaan we volle bak de zaal in, daar hebben we veel zin in. Nu zou het mooi zijn om het kampioenschap te pakken. We gaan zorgen voor een mooie afsluiter van een mooi seizoen.”

Datum: 9 juni 2019 - 12:00 uur