De Vries: 'Trainerswisseling maak je niet graag mee'

Hoofdklasse

Het zaalseizoen loopt op zijn einde, we blikken terug én kijken nog even vooruit met Jimin de Vries. De speler van DeetosSnel is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van de Dordtenaren. DeetosSnel bezit momenteel de vijfde plaats maar kan als het nog twee keer weet te winnen nog klimmen naar plek drie. De play-off plekken zijn al vergeven dus daar hoeft de ploeg zich niet meer op te richten.

De Vries zit op zijn plek in Dordrecht. Drie-en-een-half seizoen geleden kwam de topschutter over van TOP/SolarCompleet. “Het is echt een heel gezellige en fijne vereniging om voor te spelen. Ik vind het belangrijk dat je een goede connectie hebt met de vereniging en de mensen op de vereniging. Ik kan wel stellen dat dit sinds toen een goede match is gebleken.”

De play-offs zijn niet meer haalbaar voor DeetosSnel maar een plek bij de eerste drie wel: “Wij gaan er alles aan doen om in ieder geval zo hoog mogelijk te eindigen en daarvoor moeten wij twee keer winnen. Daarnaast zijn we nu veilig en willen we ons ook voornamelijk richten op onze ontwikkeling.”

Roerige periode
Er was in de staf een wisseling van de wacht halverwege het seizoen. Sinds de aanstelling van Ben Crum als hoofdcoach werd er twee keer nipt verloren maar ook twee keer gewonnen. De Vries kijkt terug op het moment dat er een trainerswissel plaats vond. “Ik denk dat ik niet alleen voor mijzelf spreek als ik zeg dat geen enkele sporter dit graag mee maakt. Het was absoluut geen leuke periode, want je bent toch elke week drie keer bezig met hetzelfde doel. Dat het dan op zo’n manier stopt is erg vervelend. Aan de andere kant moet je het ook als leerzaam zien en jezelf de spiegel voorhouden. Dat de trainers weg moeten is vervelend, maar wat heb je er zelf aan gedaan en hoe ga je er mee om? Dat zijn belangrijke onderdelen om zelf een betere korfballer te worden. In dit proces zitten we nu met elkaar en Ben Crum helpt ons daarbij. Het is fantastisch dat wij als jonge groep nog van de ervaring van Ben gebruik mogen maken.”

Play-off kandidaat
Vooraf werd DeetosSnel nog getipt als play-off kandidaat. Met een vijfde plek zijn de play-offs niet meer haalbaar. De Vries weet waar het aan ligt: “Er zijn weinig tot geen ploegen geweest die na een degradatie direct een top seizoen in de Hoofdklasse spelen. Wij zijn een aantal ervaren en talentvolle spelers kwijt geraakt en kregen daar jonge en talentvolle spelers voor terug. Alleen wij zijn toch het team uit de Korfbal League waar elke tegenstander van wil winnen. De gemiddelde leeftijd van 21 jaar maakt ons wisselvallig en dat hebben we gemerkt dit jaar. Hierdoor missen we soms de kwaliteiten die spelers wel hebben, maar wat er niet altijd uitkomt. Wij zullen met deze groep verder bouwen om de stap omhoog weer te kunnen zetten. Als alles draait zoals wij het zelf graag willen, zijn wij een dynamisch team die over alle schijven kan scoren en daarnaast kan terugvallen op specifieke kwaliteiten.”

Volgend seizoen
Met een blik naar volgend seizoen sluiten we af. Bij DeetosSnel staat een jong en talentvol team. Ook heeft de ploeg buiten alle Nederlandse spelers ook twee Belgische internationals in de gelederen. Hoe het er volgend seizoen uit gaat zien is nog niet bekend maar De Vries verwacht dat de selectie redelijk bij elkaar blijft. “Op dit moment lopen er gesprekken. Ik gok dat er binnen het team niet zoveel gaat veranderen, uiteraard heb je nooit zekerheid tot het begin van volgend seizoen.”

Datum: 27 februari 2020 uur