De Wit blijft bij DSC: ‘Wilde niet weglopen’

Hoofdklasse

DSC en TOP spelen op zaterdag 16 juni hun kampioenswedstrijd. De twee ploegen verzamelden evenveel punten en nemen het in een direct duel tegen elkaar op, met als inzet: het veldkampioenschap in de Hoofdklasse B. TOP (A) heeft wel een beter doelsaldo en heeft aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. DSC’er Timo de Wit heeft er desondanks vertrouwen in én blijft zijn ploeg volgend seizoen trouw.

DSC moest afgelopen weekend eerst nog wel afrekenen met Rohda. Dat gebeurde nipt met 19-20. “Er heerst altijd wel rivaliteit tussen Rohda en DSC. Amsterdam-Eindhoven ligt enigszins gevoelig, qua voetbal en cultuur. Zij draaiden bij aankomst bijvoorbeeld een aantal Ajax-liedjes. Ik kon daar wel om lachen. Maar het is verder ook altijd een lastige wedstrijd voor ons, tegen het stugge Rohda.”

“We speelden een niet al te beste wedstrijd en we hebben ze nog terug laten komen in de wedstrijd. Maar we hebben onszelf erdoorheen geknokt, zoals we wel vaker doen.”

Voordat de Eindhovenaren aantreden tegen TOP, hebben zij eerst een weekend vrij. “Dat levert een dubbel gevoel op. Aan de ene kant is het wel lekker om een keer een weekend vrij te zijn, aan de andere kant willen we onze winning streak doorzetten. Ik had zoiets van: laat die wedstrijd maar komen. Maar daar zal TOP evenveel last van hebben.”

Underdog
De Wit schaart DSC in de underdog rol. “Van wat ik gelezen heb, vindt TOP dat zij de betere ploeg hebben. Ze zeiden bijvoorbeeld dat ze lekker door gingen in de tweede helft tegen Rohda, terwijl ze daadwerkelijk de tweede helft verloren. Ik heb zoiets van: laat ze dat maar denken. Dan komt de klap harder aan als we winnen. We moeten TOP dus vooral zien als de favoriet en ons als underdog.”

“Wij hebben wel meer ervaring met dit soort wedstrijden spelen. Zij leven hier echt naar toe en zien dit als een unieke kans. Zij zullen de druk dus veel meer voelen dan wij. Toch is het voor ons ook een mooie prijs en we zouden hem graag winnen. Als we na één jaar terug zouden keren in de Ereklasse, dan zegt dat wel wat over de selectie. Daar bedoel ik mee dat we bij elkaar zijn gebleven en voor mooie prestaties willen gaan.”

“Het is natuurlijk ook prachtig dat het een echte finale is, die in Eindhoven gespeeld wordt. Onze A1 speelt dan ook play-offs, dus het zal wel vol zijn. Ik verwacht wel een mannetje of 500. We gaan er een mooi feestje van maken!”

Nog een seizoen DSC
De Wit heeft ondanks een aantal aanbiedingen gekozen om bij DSC te blijven. “Mede door de prima prestaties en sfeer in de groep heb ik ook besloten om bij DSC te blijven. Het was wel een moeilijke keuze. Je wil natuurlijk het hoogst haalbare uit jezelf halen. Er hebben genoeg clubs gebeld en ik heb er met een aantal gesproken, maar ik wil met mijn eigen club volgend seizoen proberen de Korfbal League te halen.”

“Maar ik heb deze keuze echt voor mezelf gemaakt. DSC is mijn club. En ondanks dat er bestuurlijk wat onrust was, wilde ik niet weglopen. Je kan dan, zoals veel spelers doen, weggaan. Maar dat helpt ook niet. Ik wilde een signaal afgeven om te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze groep echt een greep naar de Korfbal League kunnen doen. Wat ik na volgend seizoen ga doen is nog wel de vraag; dat zien we dan wel. Maar ik heb natuurlijk genoeg ambities.”

Datum: 6 juni 2019 - 16:00 uur