De Wit (DSC): 'Onze kracht ligt bij het collectief'

Hoofdklasse

Het is een rare korfbalperiode. Op KNKV.nl vind je de laatste stand van zaken omtrent het coronavirus en welke gevolgen dit heeft voor het korfbal. Wel is duidelijk dat er de komende weken niet gekorfbald zal worden. Voor Hoofdklasser DSC heeft dit weinig consequenties, aangezien de ploeg toch al was uitgeschakeld voor de play-offs. Korfbal.nl sprak met Timo de Wit. Hij speelt al achttien jaar bij DSC. “DSC is een hele warme en fijne club, ik heb het er heel erg naar mijn zin. Er zit echte Brabantse gemoedelijkheid.”

DSC is een paar jaar geleden gedegradeerd uit de Cashback World Korfbal League. Een aantal jaar verder is het de Eindhovenaren nog niet gelukt weer terug te keren naar het hoogste niveau. “Het seizoen is een beetje raar gelopen. Vooraf hadden we niet echt een concrete doelstelling uitgesproken. We wilden wel zo hoog mogelijk eindigen maar we hebben niet uitgesproken om mee te doen om de play-offs. We begonnen het seizoen zeer goed.”

“Ondanks verliespartijen tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen en Oost-Arnhem hebben we wel heel goede wedstrijden gespeeld. Achteraf hebben we vijf keer met één doelpunt verschil verloren, en dat is heel zuur en zonde. Op sommige momenten hebben we het gewoon niet slim uitgespeeld. Als je die wedstrijden dus wel gewonnen had, dan had je samen met Dalto bovenaan gestaan. De plaats waar we nu staan is niet DSC-waardig, wij horen mee te doen om de play-offs.”

DSC wil natuurlijk in de toekomst weer meedoen in de strijd om de play-offs. Er zal dan wel iets moeten veranderen. “Hetgeen we nodig hebben om weer mee te doen om de play-offs is lastig te zeggen na dit seizoen. Ik ben van mening dat wij met onze faciliteiten meer kunnen trainen, dit is denk ik noodzakelijk om weer mee te doen om de play-offs.”

De kracht van DSC
DSC heeft enkele mooie wedstrijden op de mat weten te leggen. De ploeg uit Eindhoven heeft een aantal goede spelers. “De kracht van DSC ligt bij het collectief. We hebben wel een aantal spelers die de goals moeten maken, maar daar zit een wisselwerking met de andere spelers die hun taak moeten doen. Niemand kan het zonder de ander. In dat collectief zou ik mijzelf als een all-rounder typeren. Ondanks mijn schorsingen heb ik dit jaar een lekker zaalseizoen gespeeld. Ik ben sterker geworden in mijn afronding en neem nu slimmere kansen. Maar als er rebound nodig is dan kan en ga ik rebounden.”

Over volgend seizoen is nog weinig bekend bij de Eindhovenaren. De play-offs zal natuurlijk het doel zijn maar over de spelersgroep en de staf is weinig bekend. “Ook ik kan hierover nog weinig zinnigs zeggen. Er lopen gesprekken met de staf en met spelers, dat is het enige wat ik nu kan zeggen.”

Datum: 17 maart 2020 uur