DeetosSnel wint eerste play-off van AW.DTV in matig maar spannend duel

Hoofdklasse

DeetosSnel heeft gisteren de eerste play-off om promotie naar de Korfbal League gewonnen. AW.DTV werd in Dordrecht met 21-19 verslagen. Daardoor kan DeetosSnel zich volgende week plaatsen voor de Hoofdklassefinale. Als de Amsterdammers winnen, komt er een derde duel.

De wedstrijd begon voor AW.DTV nog prima. Danny de Vos schoot vanaf achter de paal raak en zette zijn ploeg dus op de eerste voorsprong, direct gevolg door een benutte strafworp van Jimin de Vries. De ploegen namen vervolgens om en om een voorsprong. Het eerste gaatje sloeg DeetosSnel op 7-4, maar AW.DTV knokte zich al snel terug en kwam op 8-8. Tot dan toe was het een slordige en niet heel goede wedstrijd. Maar zoals wel vaker in de play-offs, vergoedde de spanning heel veel.

Steffen Pang zette AW.DTV vervolgens op een voorsprong. Voor rust werd die voorsprong echter niet goed uitgespeeld. DeetosSnel mocht nog een keer aanvallen en maakte via Brett Zuijdwegt twaalf seconden voor rust nog gelijk, waardoor er met 9-9 gerust werd.

AW.DTV knokt zich terug
Na rust was het weer AW dat een voorsprong nam via Bret Nolthuis, dat door DeetosSnel beantwoord werd met vier doelpunten. Maar die voorsprong voor DeetosSnel verdween snel. Binnen vier minuten stond AW.DTV namelijk weer op 15-15 en kon de ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld weer opnieuw beginnen. Dat ging de ploeg dan vervolgens wel weer goed af. Randy Oosting benutte een strafworp en Francy Crielaars  schoot van ruime afstand knap binnen; 17-15.

Weinig goals in slotfase
Maar ondanks dat DeetosSnel steeds een gat van twee of drie kon slaan, bleef AW.DTV maar meescoren. De ploeg deed het imago eer aan en toonde zich een enorm taaie tegenstander. Bret Nolthuis zette zijn ploeg drie minuten voor tijd dan ook weer op gelijke hoogte (19-19), nadat Bjorn van Rosmalen een strafworp had gemist. Met nog drie minuten op de klok leek het een spectaculair slotfase te worden. Maar alleen DeetosSnel kwam nog tot scoren.

Jimin de Vries scoorde een strafworp na een goede actie van Francy Crielaars. In de anderhalve minuut die daarop volgde kon AW.DTV niet meer scoren. En scoorde Jimin de Vries tien seconden voor tijd in alle vrijheid de 21-19. Waardoor het beslist was in Dordrecht. DeetosSnel vierde feest, de Amsterdammers treurden. Maar het is nog alles behalve beslist. Met thuisvoordeel kan AW.DTV gewoon van DeetosSnel winnen.

Datum: 11 maart 2018 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.