DeetosSnel wint zenuwslopende Hoofdklassefinale van Dalto

Hoofdklasse

DeetosSnel heeft zaterdag de Hoofdklassefinale in Papendrecht met 25-26 gewonnen van Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Na een tussenstand van 17-10 voor Dalto zag het er naar uit dat DeetosSnel verslagen was. Maar de Dordtenaren kwamen, onder aanvoering van Jimin de Vries, Brett Zuijdwegt en Francy Crielaars terug in de wedstrijd en konden zelfs de overwinning over de streep trekken. DeetosSnel promoveert door de overwinning rechtstreeks naar de Korfbal League.

Beide ploegen begonnen met enige spanning aan de wedstrijd. De aanvallen waren niet altijd goed, maar leverden van beide kanten wel doelpunten op. Dico de Jager gaf daar met een afstandschot het startschot voor. Bart van Lee maakte na een mooie actie van Jimin de Vries wel snel gelijk.

Gelijkwaardig begin, Dalto neemt over
Het was vervolgens tot en met de mooie 7-7 van Jimin de Vries, stuivertje wisselen. Daarna pakte Dalto via doelpunten van Mathijs den Ouden en Maarten Groot Hulze de eerste voorsprong van twee punten. De 9-7 voorsprong werd door Dalto voor rust onder luid gejuich van de Dalto-supporters uitgebreid naar vijf punten, waardoor er bij rust een 14-9 tussenstand op het scorebord stond.

Na rust leek DeetosSnel het helemaal kwijt te zijn. Waar het de eerste helft al moeite had om lange aanvallen te draaien, werd dat nu alleen maar erger. Dalto profiteerde daar heel goed van. Mathijs den Ouden (met twee goals) en Dico de Jager brachten de ploeg uit Driebergen naar een comfortabele 17-10 voorsprong. DeetosSnel leek niet meer terug te kunnen komen in het duel.

De Vries en Zuijdwegt maken het verschil
Niks bleek minder waar. Door de tactische zet van trainer Gert-Jan Kraaijeveld, die Brett Zuijdwegt van vak wisselde, kwamen de doelpunten weer vanzelf. Van 17-10 kwamen de Dordtenaren terug tot 17-15, een run van vijf doelpunten. De in topvorm verkerende Jimin de Vries tekende in die fase voor twee goals, net als Zuijdwegt. In de minuten die daarop volgden kon Dalto alleen via Wen Lin en Maarten Groot Hulze scoren. DeetosSnel ging vrolijk door en maakte via een strafworp van Jimin de Vries gelijk (19-19). Randy Oosting benutte even later ook een strafworp waardoor DeetosSnel voor het eerst op voorsprong kwam in de tweede helft.

Mooi slot
Voor Dalto was dat een goede waarschuwing. Zij namen via De Jager en Hazendonk namelijk weer een voorsprong, gecounterd door de tiende van Jimin de Vries. Net zoals in de beginfase scoorden beide ploegen daarna weer om en om. Karin van den Brink schoot direct raak nadat ze in het veld was gekomen, maar zag daarna De Vries op fraaie wijze gelijk maken. De Vries zijn directe tegenstander, Mathijs den Ouden, deed die aanval erop weer wat terug door zijn vierde doelpunt te maken. Francy Crielaars maakte daarna gelijk, waarop Jimin de Vries besloot om vanaf de zijlijn te schieten. En met succes; 24-25.

Een prachtig slot van een mooie Hoofdklasse zat eraan te komen. Dico De Jager maakte met nog zo’n drie minuten te spelen namelijk gelijk. De vierde goal van Brett Zuijdwegt bracht nog meer hoop in de harten van de Deetos-supporters. Helemaal nadat het schot van Mathijs den Ouden niet doel trof en DeetosSnel de wedstrijd zelf kon gaan uitspelen. Dat lukte, ondanks dat Dalto nog één schot kon lossen met nog vijf seconden te gaan. Groot Hulze miste waardoor DeetosSnel promoveert naar de Korfbal League. Een fantastische comeback.

Datum: 24 maart 2018 - 21:45 uur
Door: Redactie Korfbal.