Definitieve selectie U19 voor WK in Leeuwarden

U19 WKC

Komend weekend vindt in Leeuwarden het eerste WK voor korfballers tot 19 jaar plaats. Bondscoach Leon Simons heeft onlangs de definitieve toernooiselectie van Nederland U19 bekendgemaakt. Verder, terwijl de eerste deelnemende landen in Nederland gearriveerd zijn, heeft Marokko zich na visumproblemen moeten afmelden.

De selectie van Nederland U19 ziet er als volgt uit:

Michelle in 't Veen (Blauw-Wit (A))
Julia Schuiling (TOP/SolarCompleet)
Milou Schuiling (TOP/SolarCompleet)
Annick Post (Fortuna/Delta Logistiek)
Roos Scherrenburg (DVO/Accountor)
Tessa Lap (OWK)
Charlotte de Jong (LDODK/Rinsma Modeplein)
Eline van Veldhuisen (KV Wageningen)
Marvin Piepers (LDODK/Rinsma Modeplein)
Jacco Boonstra (Blauw-Wit (A))
Victor Entken (Fortuna/Delta Logistiek)
Jimmy Swikker (Fortuna/Delta Logistiek)
Daan Dijkstra (DVO/Accountor)
Matté Lipke (Unitas/Perspectief)
Onno Bakker (KZ/Thermo4U)
Delano Braumuller (KZ/Thermo4U)

Bondscoach - Leon Simons
Fysiotherapeut - Jan Koenrades
Arts - Sandra Chung
Teammanager - Dick van Remmerden

'Extra bijzonder'
Nederland U19 neemt het vrijdag in de poulefase op tegen Catalonie U19, Duitsland U19 en Maleisie U19. "We hebben ons de afgelopen periode goed voorbereid op dit toernooi. Nadat tijdens de slotfase van de competitie de clubbelangen zwaar wogen, gaan we nu de laatste fase van de WK-voorbereiding in. Woensdag vertrekken we naar Leeuwarden, waar we dan een oefenwedstrijd spelen tegen Drachten/Van der Wiel. Donderdag trainen we twee keer en vrijdag mogen we los", aldus bondscoach Simons, die zichtbaar zin heeft in het WK. "Met veel enthousiaste en kundige vrijwilligers levert Leeuwarden altijd een mooi toernooi af, waar veel publiek op afkomt. Dat het nu een officieel WK is, is voor spelers en toeschouwers extra bijzonder."

Twaalf landen
Oorspronkelijk zou het toernooi dertien deelnemers kennen, maar Marokko kreeg onverwacht met visumproblemen te maken en moet het toernooi aan zich voorbij laten gaan.

Het gewijzigde programma - en meer informatie over het IKF U19 World Korfball Championship 2019 - vind je hier.

Datum: 15 april 2019 - 15:30 uur
Door: Redactie korfbal.nl