Dekkers: ‘Je moet jezelf belonen’

Ereklasse

Het was zo’n gelijkspel waar geen van beide ploegen iets mee opschieten. Na de 14-14 tussen KCC/SO natural en AW.DTV lijkt vooral de ploeg uit Amsterdam de morele winnaar, nadat de Capellenaren verzuimden om de wedstrijd in de eerste helft op slot te gooien. Christian Dekkers baalt: “De moed zakt je in de schoenen.”

In de eerste helft leek er weinig aan de hand voor KCC. Ze hadden het initiatief, de voorsprong was er en AW.DTV zat niet lekker in de wedstrijd. “Op een gegeven moment sta je vier doelpunten voor. Ja, dan moet je doordrukken. En dat deden we niet”, verklaart Dekkers het omslagpunt. De grote tik kwam juist in de tweede helft. “Zij startten heel scherp. Van 9-7 kwamen ze direct op 9-9. Dan kunnen zij vrijer korfballen en wordt het een heel lastige middag. Uiteindelijk mag je dan nog blij zijn dat je een punt pakt. De laatste vijf minuten was het stuivertje wisselen, dan kan hij zomaar de andere kant op vallen.”

De Capellenaren zijn niet de enige die balen, ook AW.DTV had gehoopt op een betere wedstrijd. “Ze zijn hier goed weggekomen inderdaad. Maar goed, wij hebben het juiste niveau niet laten zien. Je mist teveel opgelegde kansen. Doorloopballen gaan er niet in. Die ballen moeten er wel in op dit niveau. Hier wordt meer van je verwacht. Het wordt 14-14, waar praten we over? Dat is niet veel. Aanvallend hebben we het laten liggen”, zegt de kritische speler van KCC, die zelf wel zes doelpunten maakte.

Dekkers speelde een goede pot, maar kon er geen overwinning voor het team uitslepen. “Ik was wel scherp in de aanval. Ons vak had sowieso niks te klagen, aanvallend ging het bij ons goed. Het andere vak had het lastig. Of ik hen wat verwijt. Zeker niet, ik schuif niks op mijn medespelers af. We hebben het met zijn achten laten liggen. Als je het niveau niet haalt, dan speel je verdiend gelijk. AW.DTV is dan gelukkige winnaar, KCC mag zich achter de oren krabben.”

De spits kijkt liever niet zo ver vooruit, maar hij weet wel dat KCC hier een goede slag had kunnen slaan in de strijd tegen degradatie. “Als het aan komt op de laatste wedstrijd, en je verpest het op onderling resultaat, dan denk je nog wel dubbel na over dit duel”, aldus Dekkers. “Je weet nooit wat er nog gaat gebeuren. Wij kunnen echt nog wel meer punten pakken, het is ook niet zo dat we telkens kansloos zijn. Je beloont jezelf alleen niet. Elke week worden we beter. Tegen KZ-uit hadden we een punt verdiend, nu laten we een overwinning liggen. We hadden op drie punten kunnen staat, nu hebben we er één. De moed zakt je dan in de schoenen. Maar we blijven vechten”, sluit de teleurgestelde Dekkers af.

Spelers, coaches en scheidsrechters, geef elkaar de hand tijdens de Week van de Scheidsrechter (7 – 15 oktober)! #scheidsbedankt

Datum: 8 oktober 2017 - 12:00 uur
Door: Redactie Korfbal.