Dekkers (KCC): 'Fysiek sterker dan Oost-Arnhem, Verdouw is gevaarlijk'

Hoofdklasse

KCC werd zaterdag kampioen in de Hoofdklasse A en treft Oost-Arnhem in de play-offs. Dat de ploeg uit Capelle aan den IJssel kampioen werd was volgens schutter Stefan Dekkers leuk, maar leverde niet ontzettend veel euforie op bij de ploeg in het zwart-wit.

“We hebben nog helemaal niks. Het echte werk gaat nu pas echt beginnen. Je kijkt een heel jaar uit om de play-offs te mogen spelen. Je wordt door alles en iedereen neergezet als favoriet en dan moet je het wel nog even waarmaken. Het kampioenschap is leuk, maar je hebt er niks aan als je het in de komende wedstrijd tegen Oost-Arnhem niet laat zien”, zegt Dekkers tegenover Korfbal.nl.

Zaterdag werd er, na een ruime achterstand, toch nog gewonnen van AW.DTV. “Dat is gewoon een goede ploeg. Zij doen al jaren mee om de play-offs. Ik weet niet wat het is, maar in de uitwedstrijd kantelden we de wedstrijd ook al. Nu kwamen we 8-15 achter en denk je wel ‘oei, komt dit wel goed?’, maar laten we weer zien dat we heel graag wilden winnen.”

“Na afloop was er ook meer ontlading dat we de wedstrijd eruit sleepten, dan dat we het kampioenschap binnen hadden. Het viel wel mooi samen met een feest dat georganiseerd was voor ons en de supporters. Onze trainer Frits Wip was de DJ. Wat hij dan draait? Vooral veel housemuziek van deze tijd volgens mij. Het was een leuk feestje”, zegt Dekkers lachend.

‘HKC-uit’ als voorbeeldwedstrijd voor play-offs
In de play-offs moet KCC aanvallend nog wel stabieler worden, zei ook trainer Frits Wip eerder. “Onze trainer zei terecht dat we maar drie écht goede wedstrijden hebben gespeeld. Vaak liep het ene vak wel goed en het andere niet. Als één vak goed draait, redden we het nog wel in de Hoofdklasse, maar dat zal in de play-offs wel moeten verbeteren willen we promoveren.”

“De wedstrijd tegen HKC was daar een goed voorbeeld van. Je verslaat dan een uitstekende ploeg met 22-32. Toen waren beide vakken goed en dan zijn we tot heel veel in staat. Het is wel zo dat mijn vak wat meer ervaring heeft ten opzichte van het andere vak. Maar we spelen al heel het seizoen zo. Op het veld hebben we nog wat anders geprobeerd, maar dat werkte niet. Wij moeten met onze ervaring het andere vak helpen. Nu de opstelling veranderen heeft geen zin. Daarnaast hebben we acht wissels om, als dat nodig is, nog wat aan te passen.”

Fysiek sterker dan Oost-Arnhem
Oost-Arnhem is een ploeg die KCC moet verslaan, meent de aanvaller van KCC. “Vorig seizoen speelden we nog tegen ze op het veld. We hebben toen één keer gewonnen en één keer verloren. Ik ken de ploeg redelijk en ze zullen er vol ingaan. Dat zullen ze ook wel nodig hebben. Wij hebben fysiek een aardig team, zij hebben dat iets minder. Wel beschikken ze over Rick Verdouw die in staat is om er zo tien te maken in een wedstrijd. Maar met ons lengteoverwicht moeten we van deze ploeg winnen. Ook omdat wij in de poule des doods zaten en meer ervaring hebben op het gebied van dit soort wedstrijden.”

Dekkers en Behrens op scherp voor play-offs
Voordat het vuurwerk van de play-offs losbarst moet KCC nog een wedstrijd afwerken tegen hekkensluiter Rohda. Toch gaat KCC niet veel veranderen in de opstelling, ondanks dat Mark Behrens en Dekkers zelf op scherp staan. “Als ik heel eerlijk ben, heb ik er wel over nagedacht. Want stel: je pakt geel, dan mis je straks het mooiste gedeelte van het seizoen. Toen ik hoorde dat Sanne Smaal gespaard werd vanwege een lichte blessure, vroeg ik tijdens een etentje aan de trainer of ik ook rust kreeg. Maar hij zei dat ik gewoon speelde.”

“Ik ben ook niet iemand die snel een wedstrijd zal afzeggen. Maar ik zal de situaties die een kaart kunnen opleveren in ieder geval niet opzoeken. Daarnaast is het ook belangrijk dat we de flow vasthouden richting de beslissende wedstrijden. Dat gaat het best in de normale opstelling.”

Eigenlijk kan Dekkers niet wachten tot de play-offs beginnen. “Ik heb er zo ongelooflijk veel zin in! Het is voor mij niet voor het eerst dat ik dit soort wedstrijden mee maak. Maar wel als vaste basisspeler. Ik heb mijn broer (Christian Dekkers, red.) in die wedstrijden zien spelen, maar nu is het mijn beurt. Iedereen ziet je als favoriet en nu mag ik het zelf ervaren. En laten we eerlijk zijn: als 2000 mensen in de hal staan te kijken hoe wij het doen, dat is toch het mooiste wat er is?”

Datum: 6 maart 2020 uur