Dekkers (KCC): 'Wij horen in de Korfbal League'

Hoofdklasse Korfbal League1

In de play-downs leek het KCC/SO natural goed af te gaan. De ploeg was de betere in Alphen aan den Rijn en versloeg Tempo in de eerste wedstrijd, maar bij de return ging het mis. De nummer negen van de Cashback World Korfbal League verloor met 17-20 in eigen huis, waardoor er een derde en allesbeslissende wedstrijd aan de pas moet komen. Korfbal.nl sprak met KCC-topschutter Stefan Dekkers.

Dekkers vertelt wanneer het mis ging in de tweede play-down. “Eigenlijk na rust. We kwamen vroeg 2-0 voor, en de meeste spelers zaten prima in de wedstrijd. Toch liep Tempo uit, maar bij rust hadden we het weer naar 9-10 getrokken. De tweede helft wilden we die aansluiting maken en kwamen we een paar keer op een gelijke stand, maar zij kwamen daarna steeds weer op voorsprong. Uiteindelijk hebben we eigenlijk constant achter de feiten aangelopen.”

Dat staat in sterk contrast met de eerste clash tussen de ploegen, waarin KCC de ploeg was die de lakens uitdeelde. “Ik denk dat wij sowieso meer kwaliteit hebben. Je zag bijvoorbeeld ook dat de dames bij de uitwedstrijd erg belangrijk waren, maar dat wisten we nu niet te laten zien. We moesten nu juist al vroeg twee keer wisselen om meer gevaar te creëren bij de dames.”

“Daarnaast was Tempo beter tijdens de tweede wedstrijd”, vervolgt Dekkers. “Niet elke speler was goed: Edwin van der Weijde was erg goed, Jelle Steenbeek was bijna onzichtbaar. Maar Tom Steenbeek is echt opgestaan. Hij maakte het verschil voor Tempo. Wij zijn collectief een beetje door het ijs gezakt, en Tempo maakte daar goed gebruik van.”

Pijntjes
De nacompetitie zorgt bij beide ploegen voor een zwaar schema. Voor KCC is de derde play-down de derde wedstrijd in iets meer dan een week, terwijl Tempo de zevende wedstrijd in iets meer dan drie weken speelt. Dekkers denkt daar misschien een voordeel te hebben. “We zijn iets jonger, zij hebben al een paar wat oudere gasten. Ze zullen wat pijntjes hebben, maar wij voelen die ook.”

Beslissing
Nu mag Stefan Dekkers zich voorbereiden op de allesbeslissende laatste play-down. “Wat we moeten doen is als team bij elkaar blijven. We weten waar onze kwaliteiten liggen, nu moeten we vooral beter gaan verdedigen dan hiervoor. De beste schakels uitschakelen. We moeten ons nog een laatste keer opladen, want wij horen gewoon in de Korfbal League. Dat hebben we tijdens het seizoen laten zien, en daar kunnen we vertrouwen uit putten.”

De derde wedstrijd wordt weer gespeeld in Alphen aan den Rijn, het thuishonk van Tempo. Dekkers maakt zich echter weinig zorgen: “We hebben veel publiek achter ons, dus wat dat betreft zal het niet als een uitwedstrijd voelen. We hebben de beste supporters van Nederland, en woensdag verwacht ik ook weer een paar honderd man. We hebben ze nodig.”

Over wat zijn verwachting van het duel is, is Dekkers duidelijk: “Het zal een mooie, drukbezochte wedstrijd worden. Dat we meer strijd gaan leveren, ik denk dat dat de doorslag zal geven. Daar heeft het bij ons in de Korfbal League ook nooit aan gelegen. Kaken op elkaar, dan moet het lukken woensdag.”

Datum: 8 april 2019 - 14:00 uur